“Dünya 5’ten küçüktür”

Bursa’nın İnegöl ilçesinde söyleşi programına katılan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Melih Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Reis-i Cumhur diyor ki; ‘Dünya 5’ten büyüktür’. Dünya 5’ten küçüktür. Çünkü bahsettiğiniz 5 ülkenin nüfusu, ticareti, yüz ölçümü, zenginliği dünyadan büyük. Çünkü düzen zaten öyle kuruldu” dedi.

Yayınlama: 29.10.2020
1.375
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Melih Aktaş ve Ahmet Okur, İnegöl’de söyleşi programına katıldı.

 

Türkiye’nin NATO’nun kararlarına uyması gerektiğini ifade eden Melih Aktaş, şu ifadeleri kullandı:






 

“Dış politikada karar alırken belli dayandıklarınızın olması gerekiyor. Dış politikada kafanıza göre hareket edemezsiniz. Kurulduğunuz tarihten itibaren sizin uluslararası taahhütleriniz var. 1945 Yılında San Francisco’da toplanan, Birleşmiş milletleri oluşturan ekibin içindesiniz ve kurucu ekipsiniz. 1946 ve 1948 yıllarındaki uluslararası anlaşmaların hepsine imza atmışsınız. 1949’da Avrupa Konseyi’nin bir de kurucu üyesisiniz. 1952 Yılının şubat ayında da NATO’ya girmişsiniz. Bu anlaşmanın bütün kararlarında imzanız var. Şimdi siz bu kadar taahhüt içinde iken kendinizi dış politikada nasıl hür addedebilir? Biz buna karşılıklı bağımlılık diyoruz. Beni bağlayan şeyler Fransa’yı da bağlıyor, İtalya’yı da bağlıyor, NATO içerisindeki herkesi bağlıyor. Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesisiniz, kararlarına uymak zorundasınız. Ben burada kurucu üyeyim ama ben bu karara uymam diyemezsiniz”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ ifadelerini eleştiren Aktaş, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

 

“Reis-i Cumhur diyor ki; ‘Dünya 5’ten büyüktür’. Dünya 5’ten küçüktür. Çünkü bahsettiğiniz 5 ülkenin nüfusu, ticareti, yüz ölçümü, zenginliği dünyadan büyük. Çünkü düzen zaten öyle kuruldu. Ne diye çıkıp sürekli dünya 5’ten büyük diyorsun. 1945 sonrası düzen böyle kuruldu”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş