ERSAN GüNDEMi DEĞERLENDiRDi ‘BiZ TüRKiYE’YiZ, KiMSE BiZE NOTA VEREMEZ’

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, yoğun tempoda devam eden çalışmaların ardından G-20 Osaka Zirvesi’nden Doğu Akdeniz gündemine, LGBT olaylarından ‘Not’ eleştirilerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 03.07.2019
792
A+
A-

İstanbul seçimleri ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Ersan, “Öncelikle seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Biz her zaman halkımızın düşüncesine ve oyuna saygı duyduk. İstanbul seçimlerinde milletimiz kendi görüşünü sandığa yansıtmıştır. Bizlerde her zaman olduğu gibi bugünde ve gelecekte de vatandaşımızın vereceği her karara saygılı olacağız” dedi.

 

ERDOĞAN’DAN TAKDİRE ŞAYAN KONUŞMA






Osaka’da düzenlenen G20 zirvesine de değinen Mustafa Ersan, “Biz her zaman şunu söyledik; mazlumların, Ümmet-i Muhammed’in hamisi Türkiye’dir. Türkiye’nin bugünlere gelmesindeki en önemli isim de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımız Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenen G20 zirvesine katıldı. Bu zirveyi ulusal medyadan yapılan canlı yayınlar ile an be an takip ettik. Konuşmaları, hitabı, karizması ve insanların ilgi odağı olan Cumhurbaşkanımız, gerek Doğu Akdeniz’de cereyan eden olaylarla ilgili, gerek ekonomi, gerekse de  S-400’lerle ilgili gereken konuşmayı ve açıklamayı yapmıştır. Aynı zamanda bölgemizde cereyan eden olaylarla ilgili şeffaf konuşması da Japonya medyası tarafından takdire şayan bulunmuştur” dedi.

 

Osaka görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donalt Trump’ın katıldığı görüşmede Türk heyetinin görevini yerine getirdiğini ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olayı yanlış aktardığını belirten Ersan, “Herkesin takdir ettiği Cumhurbaşkanımızı, içerde eleştirenler var. Bizim heyetimiz not almıyormuş. Sayın Kılıçdaroğlu olayı yanlış aktarıyor. Şimdi sizlere bu fotoğrafları göstereceğim. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Bizim heyette not alan yok’ diyor ve espri yapıyor. Cumhurbaşkanımızın heyeti o karede notunu da alıyor. Ama söylediğim gibi, biz memleket derdindeyiz, ufak hesaplar derdinde değiliz. Ben CHP’li kardeşlerimden bu durumu değerlendirmelerini istiyorum. LGBT olaylarını düşünmelerini istiyorum. Bu ahlaksızlığı savunan partilerini saygı çerçevesi içinde eleştirmeye ve düşüncelerini her platformda ifade etmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

 

ERDOĞAN’DAN MACRON’A; ‘SEN BU KONUDA KONUŞAMAZSIN’

Doğu Akdeniz’de yaşanan süreç ile ilgili konuşan Ersan, “Akdeniz’e komşu ülkelerle uluslararası aktörlerin bölgede yürüttüğü hidrokarbon arama faaliyetleri, Doğu Akdeniz enerji denkleminde yeni dengelerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Ülkemiz Akdeniz’e komşu ülkelerle uluslararası aktörlerin bölgede yürüttüğü hidrokarbon arama faaliyetleri, Doğu Akdeniz enerji denkleminde yeni dengelerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Türkiye bölgede aktif olarak Fatih sondaj gemisiyle KKTC’nin ruhsat verdiği A,B,C,D,E,F,G olarak adlandırılan alanlarda sondaj ve arama faaliyetlerini yürütüyor. Söz konusu alanlar KKTC’nin kendi münhasır ekonomik sınırları içinde yer alıyor. Ayrıca Fatih’in yanı sıra ülkemizin ikinci sondaj gemisi Yavuz’un şuan bölgede çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye’nin bu sularda çalışmasını istemeyen bir güruh var. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi verilerine göre, Doğu Akdeniz’in Levant adı verilen ve Suriye kıyılarını da içinde barındıran bölgesinde yaklaşık 3,5 trilyon metreküp doğal gaz ve 1,7 milyar varil civarında petrol rezervi bulunuyor. Coğrafi açıdan da bölgeye sınırı olan Türkiye, İsrail, Mısır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan, Lübnan, Suriye ve Libya Doğu Akdeniz’de aktif politika yürütüyor. Herkes bir politika yürütürken de Türkiye olarak bizleri sıkıştırıp, bölgeden elimizi ayağımızı kesmemiz bekleniyor. Bu olay tabi ki böyle olmayacak. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Dışişleri  Bakanlığımız da gereken yerlere gereken cevabı vermiştir. Şuanda iki gemimiz de bölgede ve çalışmalarına devam ediyor. Burada biz dosta düşmana şunu diyoruz; Biz Türkiye’yiz, kimse bize nota veremez. Doğu Akdeniz’de gerilime neden olan devlet yöneticilerinden biri de Fransa Cumhur Başkanı Macron’du. Haddi olmadan, konuşma hakkı bulunmadan, açıklamalarda bulunarak Türkiye’yi eleştirdi. Osaka düzenlenen g20 zirvesinde Cumhurbaşkanımız, Macron’a; ‘Sen bu konuda konuşamazsın’ dedi. Şimdi değerli kardeşlerim, Türkiye’nin gücünün farkında olmamak elde değil. Ülkemiz için çalışmalar devam ederken, içerdekiler yalan dolanla işleri farklı tarafa çekmeye çalışıyor” dedi.

 

Ersan konuşmalarını şöyle sonlandırdı: “Birileri sabah akşam demeden, kendine zaman ayırmadan bu memleket, bu millet için koşturuyor. Birleri bu memleket için görüş birliğine vararak, milletin geleceğini düşünüyor. Birileri ise gündeme klozeti getiriyor, vatandaşlara yanlış bilgiler aktarıyor. Bu gibi şeyler olacaktır ama milletimizin ferasetine güveniyoruz ve bizler memleket için çalışmaya devam ediyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş