KULACA’DA SALÇA üRETiMi BAŞLADI

Hollanda’ya acı biber salçası ihraç eden Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 2017 yılında 2 milyon liranın üzerinde ihracat hedefliyor. Hasadı yapılan biberler kooperatif üretim tesislerinde kadınlar tarafından işleniyor. Hollandalı firmayla 700 ton ihracat anlaşması yapan kooperatif, yavaş yavaş acı biber salçalarını Hollanda’ya gönderecek. 93 Kadın işçinin çalıştığı üretim tesisinde, biber salçaları büyük bir titiz ve hijyenik bir şekilde hazırlanıyor.

Yayınlama: 08.09.2017
1.069
A+
A-

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, “2017 yılı salça sezonumuz başladı. Hollanda’ya bu sene yine ihracat yapacağız. 700 ton civarında acı biber salçası ihraç edeceğiz. Havaların da iyi gitmesiyle ürünler çok kaliteli. Ürünlerimizin kalitesi nedeniyle Türkiye ve Hollanda bizi tercih ediyor” şeklinde konuştu.

 






93 KADIN ÇALIŞIYOR

Kadınların bu işe elinin daha yatkın olduğunu belirterek konuşmalarını sürdüren Uğur, “93 kadın tesisimizde çalışıyor. 2 ay boyunca çalışacaklar. Orta ölçekli bir işletme olan kooperatifimiz, kendi yağıyla kavruluyor. Devletten veya bankalardan kredi kullanmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayaklarımız üzerinde duruyoruz. Türkiye’de kooperatifçiliğe örnek olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

ÜLKEMİZE DÖVİZ KAZANDIRACAĞIZ

Salça yapım çalışmasının sürdüğünü aktaran Uğur, “65 ton acı biber salçamızı bu ay sonuna kadar hazır ederiz. Ay sonunda ilk partimizi göndereceğiz. Her ay 80 ton civarında ihracatımız olacak.Bu ihracattan 500 bin avro yani 2 milyon liranın üzerinde gelir elde edeceğiz.Ülkemize döviz kazandırmış olacağız. İthalat yapmadan, ülkemize katkı sağlamış olacağız. Tarım olmazsa gıda olmaz, gıda olmazsa yaşam olmaz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş