GEZİCİ FENNİ MUAYENE

İnegöl Ziraat Odası ile TÜV Türk firması işbirliğinde İnegöl’de fenni muayenesi geçen yaklaşık bin 200 traktörün, Gezici Fenni Muayene Aracı ile fenni muayeneleri yapılacak. Muayenelerin son durağı Cerrah oldu.

Yayınlama: 28.04.2017
1.335
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası ile TÜV Türk firması işbirliğinde, İnegöl’de fenni muayenesi geçen yaklaşık bin 200 traktörün, Gezici Fenni Muayene Aracı ile fenni muayeneleri yapılacak.

 

1200 TRAKTÖR MUAYENEDEN GEÇECEK






TÜV Türk’ün dün Cerrah Mahallesi’nde yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bundan 2 sene önce yapmış olduğumuz bir çalışmaydı. O dönem 2 bin 500 adet traktörü yine böyle bir yere toplamak suretiyle gerçekleştirmiştik. Bu bizim 3. çalışmamız, daha sonraki dönemde bin 500 adet traktörün fenni muayenesini gerçekleştirmiştik. Şimdi arada biliyorsunuz yaz sezonu çiftçimiz devamlı mesaide. Bu sebepten dolayı yine böyle bir uygulama yapma ihtiyacı duyduk. Traktörlerimizin fenni muayenesi geçmiş olabilir. Bin 200 tane traktörümüzün fenni muayenesini yapmayı planlıyoruz” dedi.

 

1 AY SÜRECEK

Çalışmaların 1 ay süreceğini belirten Çelik, “Dün Bilalköy’de idik, bugün Cerrah’tayız. Yaklaşık 1 ay sürecek bir çalışma bu bunları bitirdikten sonra yine bu yılın sonunda, 2 yıl önce yapmış olduğumuz 2 bin 500 traktörün muayenesi bitmiş olacak. Allah nasip ederse o dönemde o traktörlerin programını yapacağız. Bunu ilk gerçekleştirdiğimizde çok büyük tepki almıştık ama bölgeye model olduk.Daha sonra başka bölgelerde aynı çalışmayı yaptılar. Biz sahadayız her gün kafamızı yoruyoruz, çiftçi için neler yapabiliriz onun derdindeyiz” şeklinde konuştu.

 

60 MAHALLEDE MUAYENE OLACAK

TÜV Türk’ün çalışmalarının 60 mahallede olacağını ifade eden Çelik, “Bizim 116 mahallemiz var bunlardan yaklaşık 10 tanesi şehir merkezine yakın bunları çıkardığımız zaman yine 103-104 mahallede çalışmalarımız var. Biz program yapabilmemiz için öncelikle muhtarlarımızdan listeleri istiyoruz. Traktör fenni muayenesi yaptırmak isteyenleri listeliyoruz. Bu uzun bir çalışma kolay değil. Bu gelen listeler doğrultusunda bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Yine TÜV istasyonu ile görüşüp harita üzerinde birbirine yakın olan mahalleleri birleştirerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şuan itibari ile 60’a yakın mahallede çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

GÜZEL BİR UYGULAMA

Ziraat Odası’nın gerçekleştirdiği çalışma için teşekkür eden Cerrah Mahalle Muhtarı Hasan Ayar, “Bende Ziraat Odası Başkanıma böyle bir uygulamayı başlattığı için teşekkür ediyorum. Güzel bir uygulama çiftçimizin hizmet ayağına gidiyor.  Böyle uygulama yaptığı için sayın başkanıma teşekkür ederim. İnşallah böyle uygulama devam eder” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş