İNEGÖL’DE BİR İLK BAYAN FUTBOL TAKIMI KURULDU

Her türlü sporun yer aldığı nadir yerleşim yerlerinden biri olan ilklerin şehri İnegöl, bir ilkte daha imza attı. Şehrimizin ilk bayan futbol takımı kuruldu.

Yayınlama: 03.03.2017
2.257
A+
A-

Futbola olan ilgileri nedeniyle takımı kuran genç bayanlar, oyunları ile erkek futbolculara taş çıkartıyorlar.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan bayan futbol takımı Teknik Direktörü Yunus Emre Ay, “İnegöl Fitness Akademi Merkezi 28 yıllık bir kuruluş. Ben takriben 4 senelik süreçte müdürlük koltuğuna oturdum. Öğrencilerimizin boş vakitlerini iyi değerlendirmek için kurulmuş bir kulüp… Kız öğrencilerimizden belli bir istek oluştu, bu sene futsal takımları çok fazla çıkıyor biz de yeşil sahalarda futbol oynamak istiyoruz diye talep ettiler. Bununla ilgili öğrencilerimizi toplayıp isteklerindeki ciddiyeti sorduğumuzda bunu gerçekten istediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdik. Şuan takımımızda 15 sporcumuz var. Seneye 3. Profesyonel Lig’den müsabakalara katılacağız. Önümüzde 11 tane rakip var. İnşallah duraksamadan direkt 2. Profesyonel Lig’e çıkmayı hedefliyoruz”






 

“İnegöl’de biraz daha destek istiyoruz. Beden eğitimi öğretmenlerine çok büyük görev düşüyor. Bizler 28 yılda beden eğitimine, antrenörlüğe, polisliğe takriben bin 600 öğrenci gönderdik. Bunların içerisinde yer alan beden eğitimi öğretmenlerine de çok fazla görev düşüyor. Öğrencilere bunu aşılamaları gerekiyor. Kızların yeşil sahalarda oynamaları için daha çok teşvik edilmeleri gerekiyor. Futbol sadece erkeklerin oyunu olmuş, kızların da bu konuda artık üzerlerindeki tozları silkmeleri gerekiyor” dedi.

 

17 yaşındaki sporcu Eylem Uğurlu, “Voleybol oynuyordum. Daha sonradan voleybolun iç açıcı bir spor olduğunu düşünmedim. Farklı yönelmeye başladım. Kız arkadaşlarımla bu konuyu görüştüm. Futbol oynamak istiyorduk. Daha sonra bir takım kurulması için bir çok kişiye gittik. Emre hocamız sağ olsun bize yardımcı oldu ve takımı kurdu. 3 aydan beri özveri ile antrenmanlarımızı yapıyoruz. Gündüz okula akşam saatlerinde de antrenmanlara katılıyoruz” dedi.

 

18 yaşındaki Hatice Yeğen, “Kızlar futbol oynar mı şeklinde tepkiler aldık. Fakat biz bunu yenmeye çalıştık. Ailem her zaman benim destekçim oldu. Futbolda da destek verdiler. Çocukluğum mahalledeki erkek çocuklarla futbol oynamakla geçti. İnşallah başarılı olacağız” dedi.

 

17 yaşındaki Sena Genç ise, “Küçüklüğümde mahallede çocuklarla top oynuyordum. Ailem erkeklerle oynamama tepki gösteriyordu. Daha sonra kız arkadaşlarımla bu konuyu görüştük. Hepimiz futbol oynamayı isteyince, Emre hocamızın yanına giderek talepte bulunduk. O da bizi destekledi ve takımı kurduk. Çalışmalarımızı yapıyoruz. çok güzel gidiyor herşey. Umarım çok güzel yerlere geliriz” dedi.

 

17 yaşındaki sporcu Refiye Kaya, “Bende futbol oynamayı istediğim için bu takımdayım. Ailem gereken desteği verdiler. Başörtü ile bazen oynamak zorluyor ama Allah’ın emrettiği bir şey bence zor olmaz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş