İnegöl’de ‘Kurban hissesi’ talepleri artıyor

Yayınlama: 04.06.2023
416
A+
A-

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasını ardından ilçemize kurbanlıklar gelmeye başladı. Vatandaşların büyük bir çoğunluğu ise, tek başına değil hisseli satışlara rağbet gösteriyor.

Eskişehir üzerinden Erzurum ve Kars’tan gelen kurbanlıkları İnegöl’e getirilerek hisse satışlarına başlayan Ahmet Tunalıer, satışların devam ettiğini ve taleplerin olduğunu belirtti.






Kurbanlıkların doğu yöresinden geldiğini belirten Tunalıer, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle hoşgeldiniz, hayırla geldiniz. Kurbanlıklar Eskişehirden geliyor. Doğu yöresinin, Erzurum Kars bölgesinin hayvanları, oradan geliyorlar. Buradaki kurbanlıkların kilosu 350 ile 650 kg aralığında. Yani genel olarak bu ayarda hayvanlarımız mevcut”

Hayvanların bir öğünlük yem kilosu ile ilgili bilgiler veren Tunalıer, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Hayvanın yiyeceği bir öğün olarak ilk günlerde 3-4 kilo yem tüketiyor. Sonraki günde bir öğün de 4-5 kiloya kadar çıkıyor. Günlük saman ise 12 Balya olarak veriliyor”

 

Vatandaşların kurbanlıkları seçerken dikkat etmesi gereken konulara da değinen Tunalıer, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Şerri hükümlere göre, kapak atıp atmadığına dikkat etmek gerekiyor. Kapak atma (Sığır ve mandada iki yaşını tamamlayıp tamamlamadığını ve üç yaşına girdiğini anlamak için iki ön kesici süt dişlerinin yerini kalıcı dişlerin alması). Hisseyi belirleyecek şekilde kiloya dikkat edilmeli. Kurbanda et konuşulmaz ama vatandaşımız dağıtmak için daha çok kiloya dikkat ediyor. 27 ila 30 kilo aralığında hisse müşterilerimiz oluyor bizim”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş