İNEGÖL’ÜN ÇOBAN YÜKÜNÜ AFGAN ÇOBANLAR ÇEKİYOR

İnegöl’de kırsal alanlarda kimsenin çobanlık yapmak istememesinden dolayı ciddi boşluklar oluşmuştu. Bu nedenle Afganistan’dan gelen çobanlar, İnegöl’ün çoban yükünü çekiyor.

Yayınlama: 28.05.2020
2.019
A+
A-

Son yollarda ülkemizde çobanlık yapmak istenilmemesinden dolayı bu sektörde ciddi sıkıntılar meydana geldi. Meydana gelen sıkıntılar nedeni ile sürü yetiştiriciliği yapan birçok vatandaş, yüksek ücretlere rağmen çoban bulmakta zorlanır hale geldi.

 

İNEGÖL’ÜN İMDADINA AFGANLAR KOŞTU






İnegöl’ün bazı kırsal mahallelerinde özellikle Afgan çobanların tercih edilmesinin ardından, çobanlık boşluğu da kapanmaya başladı. Ücret olarak aldıkları paradan memnun olan Afgan gençler, İnegöl’ü çok sevdiklerini ve İnegöl insanının da kendilerine ciddi anlamda yardımcı olduklarını belirtti.

 

İNEGÖLLÜLER İSTİYOR ONLAR GELİYOR

İnegöl’de çoban bulamayan vatandaşlar, aracılar vesilesi ile Afgan gençlere ulaşıyor. Sonrasında ise Afgan gençler İnegöl’e gelerek burada göreve başlıyor. Çobanlık mesleğinin yapılmamasından dolayı Afgan gençler ilçemizde çokça tercih edilmeye başladı.

 

KİMSEYE ZARARLARI YOK

Afgan gençlerin Türk insanına olan saygısı aynı zamanda uysal olmaları nedeni ile kırsal mahallelerde bulunan vatandaşlarımızdan tam not aldı. Birçok vatandaş, Afgan çobanlardan memnun olduklarını ve çok ahlaklı gençler olduklarını ifade ediyor.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş