KADİR GECESİ GELENEĞİ BOZULMADI

Her Ramazan ayında Kadir Gecesini iftardan sahura kadar düzenlenen etkinliklerle ilçe halkının huşu içerisinde geçirmesini amaçlayan İnegöl Belediyesi, bu yıl da iftarla başlayan organizasyonda Kadir Gecesinin ruhuna yakışan bir program düzenledi.

Yayınlama: 23.06.2017
640
A+
A-

 

İnegöl Belediyesi’nin her yıl İlçe Müftülüğü ve İshakpaşa Derneği işbirliğinde İshakpaşa Camisi avlusunda düzenlediği Kadir Gecesi özel programı, bu yıl da İnegöllülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

 






Teravih namazı sonrasında İshakpaşa Camii yanında bulunan bahçe kısmında oluşturulan sahnede Kadir Gecesi özel programı gerçekleştirildi. Kadir gecesi özel programında vatandaşlar Kur’an-ı Kerim tilaveti ve kasidelerle bin aydan daha hayırlı geceyi huşu içerisinde geçirirken, Elveda Ramazan Kasidesi de burada okundu. Daha sonra cemaatle birlikte Tesbih Namazı ve Teheccüd Namazı kılınarak mukabele, hatim ve teheccüd duaları yapıldı.

 

Her kandilde farklı camilerde vatandaşlara helva ikramında bulunan İnegöl Belediyesi, Kadir Gecesinde de bu geleneğini sürdürerek İshakpaşa Camisinde vatandaşlara helva ikramında bulundu. Kadir Gecesi özel programına katılan Belediye Başkanvekili Turgay Yel ile Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Adil Kansu, vatandaşlara helva ikramında bulundular.

 

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI BİR GECE

Kadir Gecesi özel programını başından sonuna kadar takip ederek vatandaşlarla birlikte bu mübarek geceyi idrak eden Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, düzenlenen programlara ilişkin bir açıklama da yaptı. İlçe halkının ve İslam aleminin kadir Gecesini tebrik ederek konuşmasına başlayan Yel, “Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen geceye Allah’a şükür sağlık ve sıhhat ile kavuştuk. Ayrıca şimdiden Pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum. Kadir Gecesinin Ramazan ayı içinde ayrı bir yeri var. Coşkudan da bu belli oluyor” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş