Kulaca’da hedef bin ton ihracat

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, kooperatif çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Sezon başından beri Hollanda’yla 500 ton acı biber salçası ihracat ettiklerini belirterek açıklamalarda bulunan Uğur, “Yeni sezonda bin ton ihracat hedefimizin yarısını bugün itibariyle tamamladık. Yeni yılda kalan 500 tonu da göndermeyi hedefliyoruz” dedi.

Yayınlama: 27.12.2017
723
A+
A-

HEDEFİ TUTTURACAĞIZ

İhracat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Ahmet Uğur, “Sezon başından bugüne kadar 500 ton civarında ihracat yaptık. Geçtiğimiz yıl 700 tonu yakalamıştık. Bu yıl hedefimiz bin ton ihracat etmek. Bu da ilçemize ve ülkemize yaklaşık 1 milyon dolarlık bir döviz girdisi demektir. Şuana kadar 500 ton biber salçasını Hollanda’ya gönderdik. En son partiyi de bugün itibariyle Hollanda’ya yolladık. 2018 yılı içinde kalan 500 tonu da göndererek, bu yıl ki hedefimiz olan bin tonu yakalamış olacağız. Bu amaçla makine, ekipmanlarımızı yeniledik. Bu işi yaparken de hem yaklaşık 100 kişilik bir istihdam sağlıyoruz hem de ülkemize döviz getiriyoruz. Onun için biz mutluyuz” dedi.

 






DAHA FAZLA İHRACAT YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM

Geçtiğimiz yıl Hollanda’yla yaptıkları anlaşmayla 700 ton acı biber salçası ihracatı yaptıklarını ifade eden Başkan Uğur, “Biz daha fazla yollamayı hedefliyorduk ama dünya ekonomisinde ki durgunluk buna izin vermedi. Bu yılda 700 tonlu bir anlaşma sağladık. Ama hedefimiz bin ton ihracat etmek. Bu hedefimizi yakalayacağımızdan da eminiz” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş