MOBİLYA İHRACATINDA %20 ARTIŞ BEKLENİYOR

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç Türkiye Mobilya İhracatı’nın Haziran ayı içerisinde 100 milyon doların üzerine çıkarak geçen yıl Haziran ayına göre %20 artış beklediklerini bildirdi.

Yayınlama: 04.06.2020
431
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Haziran ayına taze bir başlangıç yaptık. Finans paketi piyasaları hareketlendirecek, sektörümüzde bu paketten istifade edecek. Üretici ve tüketiciye fayda sağlayacak. 15 Marttan bu güne kadar satışlarımız düşüyordu. Mart ayında  %15 ihracatımız düşmüştü, Haziran ayı da ihracatımızda artışla devam edeceğimiz bir ay olacak. Sınır kapıları açıldı, üreticiler üretmeye başladı. Kapısı açılmayan ülkeler var ama özellikle üreticilerimize şunu söylüyoruz, yeni dönemde sağlığın daha önemli olduğunu bu sürede anlamamız gerekiyor. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yeni dönem inşallah hayırlı olur bereketli olur” dedi.

 

Kovid-19 sürecinde mobilya ihracatının verilerini açıklayan Güleç, “2020 yılının Ocak ayında  mobilya ihracatımız %23.5, Şubat ayında %15 artış göstermişti. Mart ayında ise %14, Nisan ayında %50 ve Mayıs ayında %42 düştü. Haziran ayında ise geçen senenin rakamlarından düşmeyeceğimizi öngörüyoruz. Geçen yıl Haziran ayında ihracatımız normalin altında seyrettiği için bu sene Haziran ayındaki ihracatımız daha yüksek olacak. Gerçek ihracatımızın artması ile birlikte moral olacak. Geçen yıl haziran ayında 100 milyon dolar ihracatımız vardı. Biz 2020 yılının Haziran ayında 100 milyon dolar ihracatı aşacağımızı düşünüyorum. Geçen yıl Haziran ayına göre bu ay %20 artış bekliyoruz” diye konuştu.






 

Güleç konuşmasını şöyle sürdü, “Yeni durum çok önemli, çok dikkatli olmamız lazım. Özellikle Sağlık Bakanlığının verileri bizim için çok önemli. Hazine ve Maliye Bakanlığımıza müteşekkiriz. Mart ayında bu yana sektörümüzü takip ettiler. Kısa çalışma seçeneği, finansman paketi gibi desteklediler. Bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Esnafımız dikkatli olmalı. Türkiye fırsatlar ülkesi. Yeni dönemde tedarik zincirinde Türkiye çok daha güçlü olacak. Bizi bekleyen çok güzel günler var. Mobilya sektörü eski hareketli ve dünya pazarından pay alan sektör olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş