MÜSİAD’TA SİSTEM DEĞİŞİYOR

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İnegöl MÜSİAD Şubesi’nin düzenlediği sahur programına katıldı. Programda açıklamalarda bulunan Kaan, “Ülkemiz gibi yeni yönetim sistemine geçiyoruz. 27 Tane yeni komite kurduk. Sektör kurulları ifadesini değiştiriyoruz ve tematik, yarı tematik isimlerle hareket edeceğiz” dedi.

Yayınlama: 21.05.2019
534
A+
A-

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve MÜSİAD Yerel Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli, Eskişehir MÜSİAD Şubesi İftar programı sonrası İnegöl MÜSİAD Şubesi’nin sahurda misafiri oldu. Sahur programına Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, MÜSİAD İnegöl Şubesi Önceki Dönem Başkanları, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve üyeler katıldı.

 

Programda açıklamalarda bulunan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, “MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve MÜSİAD Yerel Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli’ye İnegöl’ümüze geldikleri için teşekkürlerimizi sunarız. Bizim için güzel bir sürpriz oldu. Bu ziyaret Genel Merkezimizin, Genel Başkanımızın İnegöl’ümüze verdiği önemi gösteriyor. Bu sebepten dolayı ben şubem adına bir kez daha misafirimiz oldukları için kendilerine teşekkürlerimi sunarım” dedi.






 

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, “Geçtiğimiz günlerde genel kurulumuzu yaptık. MÜSİAD olarak artık bizde ülkemiz gibi yeni yönetim sistemine geçiyoruz. 27 Tane yeni komite kurduk. Sektör kurulları ifadesini değiştiriyoruz ve tematik, yarı tematik isimlerle hareket edeceğiz. Her komite proje yapmak zorunda olacak, tasarım yapacak, yapı ve tasarım şeklinde yürüyeceğiz. Türkiye’deki bu sorunların tamamını yakında zamanda sizlerden aldığımız mikro veriler ile tasarlayacağız. 11. Kalkınma Planı’na başlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı Naci Ağbal Başkanlığında MÜSİAD’da yapacağımız toplantı ile bölgesel sektörel nasıl olur, hangi sektör ile bir bölge kalkınırın hazırlığını yaptık, kendilerine aktaracağız. Yerli ve milli üretimi yapan siz değerli dostlarımızı yarın orada temsil edeceğiz” dedi.

 

“Fuar alanlarına olan ihtiyacı İnegöl’ümüz gür sesle dile getiriyor, bunu biliyorum” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Kaan, “Demek ki ticaret yapma hevesi var, üretme hevesi var. Bir ülkenin parasının gücünü üretim gücü belirler. Paramızın değerini güçlü tutmak istiyorsa, çok üretim yapacağız. Bunu sizler, bizler birlikte sağlayacağız” dedi.

 

Kaan, “İstanbul’da boşaltılan Atatürk Havalimanında çok daha büyük profesyonel her sektöre hitap edecek uluslararası bir fuar merkezinin yapılması noktasında MÜSİAD Genel Merkez olarak sürekli yetkililer ile görüşüyoruz. İnşallah yakın zamanda bu konuda hakkında bir netice olacaktır” dedi.

 

Kaan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Ben isterim ki İnegöl’deki mobilyacılar bir araya gelsin, dünya çapında bir marka oluştursun. Bizim sanayicimiz neden bir İKEA kuramasın? Neden kendi markasını oluşturmasın? Ben İnegöl’ün böyle bir gücü, böyle bir vizyonu olduğuna inanıyorum”

 

Sahur programında söz alan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, işçi ve İş veren sözleşmeleri noktasında özellikle işverenin mağdur durumda bırakıldığını, bu konuda MÜSİAD Genel Merkezi’nin konuyu yetkilileri ile görüşme noktasında destek beklediklerini ifade etti.

 

Uğurdağ “İstanbul’da yapılması istenilen uluslararası fuar merkezinin yanında, sektörler açısında avantajlı olan şehirlerin de sektörel fuar merkezilerinin de es geçilmemesi gerekiyor. Bölgelerin sektörel kalkınması noktasında sektöre fuar alanlarını da önemsiyoruz ve bu konuda sizlerden bunun da dile getirilmesini talep etmekteyiz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş