Oylat Şelalesi Ekoturizm Parkuru’nun açılışı yürüyüş ile gerçekleştirildi

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Oylat Bölgesi’ne kazandırılan ve bölgedeki ilk olma özelliğine sahip, ‘Oylat Şelalesi Ekoturizm Parkuru’, Orman Genel Müdürlüğü Mesire Alanları Daire Başkanı Özgür Balcı’nın katılımı ile açılışı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 28.05.2021
1.530
A+
A-

Kaplıcaları ile yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gören Oylat ve 1 kilometre uzaklığındaki Oylat Şelalesi arasındaki parkur, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırım ile ekoturizme kazandırıldı.

 

Ayrıca bölgede ilk olma özelliğine de sahip olan ‘Oylat Şelalesi Ekoturizm Parkuru’nun açılış yürüyüşü, Orman Genel Müdürlüğü Mesire Alanları Daire Başkanı Özgür Balcı, Bursa Orman Genel Müdürü Yalçın Akın, İnegöl Orman Genel Müdürü Okan Kaya, çeşitli meslek gruplarından kişiler ile bazı sosyal medya fenomenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.






 

Yürüyüş öncesi katılımcılarla bir araya gelerek bazı bilgiler veren Orman Genel Müdürlüğü Mesire Alanları Daire Başkanı Özgür Balcı, şu ifadeleri kullandı:

 

“12 Binlik bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu tarihin vermiş olduğu bir folklorik değer de var. Dolayısıyla ekoturizmi tanımlarken, doğal ve kültürel kaynak değerleri bir rota ile yönetme iddiasında. Aslında çok da zenginiz. Bu zenginliği biz bu destinasyonlarla, bu gördüğünüz termal turizm altyapısına hizmet eden bir yeni faaliyet alanı gibi düşünün. Biz ormancı dokunuşu ile gördüğünü kaynağı bir endüstriyel odun değerinden ziyade, farklı bir değer olarak da yönetme iddiasındayız.  Umarım bu iddialarımız karşılık bulur. Sizlerce de vatandaşlarımıza güzel içeriklerle tanıtılır ve halkımızın hizmetine sunmuş oluruz”

 

Oylat oteller bölgesi ile Oylat Şelalesi arasındaki bir kilometrelik alanı ekoturizm alanı olarak tescil ettiklerini ifade eden Bursa Orman Genel Müdürü Yalçın Akın,

 

“İnegöl Oylat bölgesi, önemli bir kaplıca turizm alanı ve bu bölgenin hemen aşağısında bulunan kaplıca otelden başlayıp, dağa doğru bir kilometrelik bir mesafenin sonunda çok güzel bir şelale var. İnsanlarda buraya gelerek ziyaret etmek istiyorlardı. Biz de oteller bölgesi ile bu şelale arasındaki bir kilometrelik alanı ekoturizm alanı olarak tescil ettik ve daha sonra da projelendirip, geçen yıl ve bu yıl içinde burada görmüş olduğunuz imalatları buraya yaptık. Gerçekten çok zorlu bir coğrafya ama insanlar buraları, bu eşsiz doğa zenginliğini görmek istiyorlar. Biz onlara biraz konfor sağlamak, biraz emniyetli şekilde yürümelerini sağlamak amacı ile bu parkuru yaptık” dedi.

 

Oylat Şelalesi Ekoturizm Parkuru’nun bölgede ilk olma özelliğine de sahip olduğunu belirten Akın, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Öncelikle İnegöl’e hayırlı olmasını diliyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüz bölgemizde geçen yıl ve bu yıl destek sağlayarak ekoturizm parkuru olarak ilan ettiği ilk parkurumuz; Oylat Ekoturizm Parkuru. Bu parkur sayesinde otele gelen kaplıca müşterileri, ilave olarak 3 ile 6 saat arasında değişen aktivite kazandırmış olduk. Böyle insanlar canları sıkılmadan bu parkurda yürüyüş yaparak, şelaleyi ziyaret ederek ek bir aktivite gerçekleştirmiş olacaklar. Bu çalışmaları hem koruyarak hem de geliştirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş