SIRBiSTAN YOLCUSU…

İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Uluslararası Değişim Projesi kapsamında İnegöl’den toplam 40 öğrencinin Sırbistan’ın Novi Pazar şehrine gideceğini ve burada ortak etkinlikler ve gönüllü çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Yayınlama: 01.09.2019
559
A+
A-

İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İlk olarak ayın gençlik merkezi seçilmelerine yönelik sorulan soruya cevap veren Erdoğan, “Gençlik Spor Bakanlığı’nın gençlik merkezleri arasında yaptığı bir yarışma gibi bir şey diyelim biz buna. İşin açıkçası biz birinci olduğumuzun çok farkına varmadık. Yani normal rutin çalışmalarımızı yapıyoruz. Fakat etkinlik sayılarına baktığımız zaman, Temmuz ayında 2 bin 300’ün üzerinde sadece o aya ait etkinliğimiz var. İyi bir kadromuz var. Halk Eğitim Merkezi hocalarımızdan da yararlanıyoruz. Gençlik liderlerimiz çok azimli çalışıyorlar. Temmuz Ayı yaz okullarının başladığı bir dönemdi. Bu dönem içerisinde yaklaşık 350 çocuğumuza hizmet verdik. Hala da veriyoruz. Bunların değişik alanlarda yeterlilik düzeylerini arttırmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Drama eğitimlerinden Kur’an eğitimlerine kadar, gelen çocuklarımız bir okul gibi her türlü etkinliklerimizden yararlanıyor. Tabi Gençlik Spor Bakanlığı tüm gençlik merkezlerini sıkı takip ediyor. Yaptığımız etkinlikleri sisteme giriyoruz. Dikkat çekici eğitimlerimiz de var. Bu süreç bu şekilde gelişti. Daha sonra bakanlık bizleri davet etti, yaptığımız etkinlikler ve kalitesinden dolayı. Ayın gençlik merkezi ödülünü bize takdim ettiler. Biz kendilerine teşekkür ettik” dedi.






 

Şehit Uhud Kadir Işık anısına bir program icra ettiklerini ve bu programa şehidimizin ailesinin de katıldığını ifade eden Erdoğan, “İnegöl’de aslında bu faaliyetlerin çoğunu yapıyoruz. İnegöl’de buna duyarlı bir şekilde cevap veriyor. Özellikle lise okul müdürlerimiz ve üniversite bünyesinde çok güzel akademik çalışmalar yürütüyoruz. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirme açısından güzel çalışmalar yapıyoruz. Geçen hafta da yaz okullarının bitişi dolayısıyla, güzel bir final programı yaptık. Bu seneki programımızı Şehit Uhud Kadir Işık anısına yaptık. Biliyorsunuz 15 Temmuz’da en genç şehitlerimizden bir tanesiydi. Ankara’da Genel Kurmay’ın önünde yaralılara yardım ederken şehit olan bir çocuğumuz. Şehidimizin annesi ve kardeşi de programımıza büyük bir memnuniyetle katıldılar. Kendi duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Bu da bizi ayrıca mutlu etti. Onun acısını bir nebze gençlerimizle birlikte su serptiğimizi düşünüyorum. Bu anlamda da güzel çalışma oldu” dedi.

 

İnegöl’den 40 öğrencinin Sırbistan’a gideceğini ve burada gönüllülük etkinliklerinde bulunacağını belirten Erdoğan, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Uluslararası Değişim Projesi var. Bu proje bizim ikinci kez yaptığımız bir proje. Bincisinde Karadağ ile yapmıştık. 40 Kişi oradan gencimizi getirdik, Türkiye’yi tanıttık. Burada bir hafta misafir ettik. Ortak etkinlikler yaptık. Buradan 40 kişiyi de Karadağ’a götürdük. Orada etkinlikler yaptık. Bu 2.’si olacak. Sırbistan Novi Pazar Uluslararası Üniversitesi ile bu projeyi yapacağız. Novi Pazar Uluslararası Üniversitesi’nde 40 kişilik bir öğrenci grubu, bunun yanında rektör, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri bir hafta misafirimiz oldu. 1 Hafta İnegöl’ü, Oylat’ı, Bursa’yı, İznik’i onlara tanıttık. Buradaki gençlerle gönüllülük faaliyetleri yürüttük. Gençler arasındaki kardeşliği, diyaloğu güçlendirici çalışmalar bunlar aslında. Memnun bir şekilde buradan ayrıldılar. 2. Ayak olarak bizim de Eylül’ün son haftası, Sırbistan Novi Pazar’da bir programımız var. İade-i ziyaret olarak. Buradan üniversiteden gençler ağırlıklı olmak koşuluyla, liseden de bazı gençlerimizi alıyoruz ve 40 kişilik grup ile biz oraya gideceğiz. 1 Hafta Novi Pazar ve çevresindeki tarihi mekanlarda etkinlikler yapacağız. Hem Osmanlı izlerini buradaki gençlerimize tanıtacağız hem de ortak olarak gönüllülük faaliyetlerimiz olacak. Amacımız Türk gençleri ile Balkanlarda yaşayan gençlerin iletişimin sağlam olması, dostluklarının devam etmesi ve biraz da bizim gençlerimize yurt dışı ufuklarını açabilmek. Bu seyahatlerimize katılan gençlerimiz sonuç olarak döndüklerinde, ‘Evet bizim bir yabancı dil öğrenmemiz lazım’ veya ‘Bizler de yurt dışında okuyabiliriz’ mantığıyla hareket etmeye çalışıyoruz. Ufukları, eğitime bakışları değişiyor. En büyük kazancımız bu oluyor. Örneğin bu seyahatlere katılan öğrencilerimizden 3 tanesi şuanda yurt dışında okuma kararı aldı. Oradaki üniversiteleri kazanarak gittiler. Bunun yanında yabancı dile eğilimleri fazlalaştı. Liselerde özellikle dil bölümünü seçen öğrencilerimiz çoğalmaya başladı. Yani dünya vatandaşı olarak gençlerimizin kesinlikle yabancı dil öğrenmeleri ve farklı imkanlar olduğunu görmeleri, bu projeler kapsamında gerçekleşmiş oluyor. Bizim de gençlerimize en çok kazandırdığımız özelliklerden biri de bu”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş