TOKi’de ‘Çanakkale’ anıldı

TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Çanakkale zaferinin 103. Yılı münasebetiyle yapılan etkinlikler “Çanakkale Sergisi” açılışıyla başladı.

Yayınlama: 20.03.2018
916
A+
A-

Serginin açılışında İlçe Milli Eğitim Şube Müdiresi Ayfer Er de yer aldı. Bir çok okul müdürünün de katıldığı açılışın akabinde öğrencilerin hazırlamış olduğu tiyatro ve oratoryolardan oluşan anma programı izlendi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Fikret Kılıç, “Bugün, haksız düşman saldırılarına tam 253 bin askerimizi şehit verdiğimiz, ancak tarihe altın harflerle ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü yazdığımız Çanakkale Zaferi’mizi kutlamak üzere toplandık. Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü anısına hazırladığımız programa hoş geldiniz. Çanakkale toplu vuran yüreklerin birbirine kenetlenmiş gönüllerin zaferidir. Zira Çanakkale silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Bu çarpışmadan imanlı yürekler galip gelmiştir. Milletimiz Çanakkale Zaferi ile dini, vatanı ve namusu söz konusu olduğunda nasıl bir destan yazacağını tüm cihana göstermiştir. Japon devlet adamlarının da vurguladığı gibi geleceğin mirasçısı olan biz genç nesillere Çanakkale Savaşı’nın bıraktığı büyük dersler vardır. Şunu unutmayalım ki: tarih yazılıp bir kültür ve şuur kaynağı olmadıkça aynı toprak altında kalan kıymetli madenler gibi hiçbir anlam taşımaz. Düşmanda imkan çoktu Mehmetçikte iman… İşte buydu Çanakkale’yi imkansız kılan” diye konuştu.






 

Günün anlam ve önemine değinen Milli Eğitim Şube Müdiresi Ayfer Er ise, “Çanakkale ülkemiz tarihi için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bugün hala varsak bunu Aziz Çanakkale Şehitlerine borçluyuz. Çanakkale’yi asla unutturmamalıyız. Siz de okul olarak bunu çok güzel icra etmişsiniz. Hazırlamış olduğunuz etkinlikler birbirinden güzel. Emeği geçen öğretmenlerimizi, müdürünüz nezlinde tebrik ediyorum” dedi.

 

Yapılan gösterilerin ardından gelen misafirler ve öğrencilere Çanakkale Askerlerinin Bir günlük menüsü olan darı çorbası, hoşaf ve ekşi ekmek ikram edildi.

 

Yaklaşık 700 kişiye ikram edilen menüyü Okul Velileri hazırladı.

 

Programı hazırlayan Rabia Yılmaz Derin, gelen misafirlere teşekkürünün ardından etkinlikler tamamladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş