UMUDUM SİZDEYSE LüTFEN UMUT OLUN

İnegöl’de, 2 ay önce öksürük şikâyetiyle hastaneye başvuran tıp fakültesi öğrencisi Elif Azra Bulut’a (20) lenf kanseri teşhisi koyuldu. Tedavi görmeye başlayan ve kanserin vücudundan tamamen temizlendiği belirten Bulut ilik nakli bekliyor. Bulut, yaptığı açıklamada, “Eğer umudum sizdeyse lütfen umut olun. Yaşınız tutuyorsa, sağlık sorununuz yoksa neden olmasın“ dedi.

Yayınlama: 28.12.2019
1.098
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Elif Azra Bulut (20), yaklaşık 3 ay önce öksürük ve yorgunluk şikâyetiyle başvurduğu hastanede lenf kanseri olduğunu öğrendi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi olmaya başladı. Kemoterapi tedavisi gördüğü sırada sosyal medya hesabından yaptığı Kemoterapi ağır, kanser büyük ama kusura bakmasın, mekân benim” paylaşımı ile gündeme gelen Elif Azra Bulut, tedavi gördüğü hastanede eğitimine devam edecek.

 

ÖKSÜRÜK VE TIKANIKLIK İÇİN GİTTİM, KANSER OLDUĞUMU ÖĞRENDİM






Tıp Fakültesi öğrencisi Elif Azra Bulut, “Tıp Fakültesi öğrencisiyim. Öğrenciyken Kızılay’da çeşitli faaliyetlerde bulundum. Kan bağışı, kök hücre bağışı gibi faaliyetlerde görev aldım. Daha sonra bana Lenf Kanseri teşhisi konuldu. Teşhis konulana kadar hastaneleri gezdim. İnegöl Devlet Hastanesi’ne başvurdum önce. Nefes tıkanıklığı ve öksürük nedeniyle başvurdum. Orada göğüs kafesimde bir kitle olduğunu söylediler ve sevk edildiğim Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lenf kanseri olduğumu öğrendim” dedi.

 

KANSERİ VÜCUDUMDAN TAMAMEN TEMİZLENMİŞ DURUMDA

Tedavi süreci ile ilgili bilgiler veren Bulut, “Şişli’de bir hastaneye yatış yaptım. İlk kemoterapiyi orada aldım. Bana dediler ki ‘Azra okulunu dondurman gerekiyor, dondurma hakkın var.’ Çok ısrar ettim doktorlara. İlk başta çok kabullenemedim. Sonra okuldan bir sene feragat ettim. Daha sonra ki kemoterapiler çok etkilemedi beni ama dersleri iyi algılayamayabilirdim, hakkını veremeyebilirdim. Giden bir sene olsun, sağlıklı olmak en güzeliymiş. Bunu yaşayarak öğrenmek istemezdim ama öyle oldu maalesef. Okul arkadaşlarım 11 Kasım’da benim adıma ağaç dikmişler, arayıp sulamanı bekliyorlar dediler. Bu tarz desteklere insanın çok ihtiyacı oluyor. Sağ olsun hocalarım hiç yalnız bırakmadılar. Moralin ne kadar önemli olduğunu yaşamayan bilmez. Tedavi olmaya başlayınca her şeyin yoluna girdiğini fark ettim. Uludağ Üniversitesi’nde tedavi görmeye başladım ki eğitimimi de orada devam ettireceğim. Şuanda kanserden vücudum tamamen temizlenmiş durumda. Böyle devam ederse ilik nakline geçeceği. Her şeyin sonuna kadar gideceğim” dedi.

 

BİZİM CANIMIZ SİZİN KANINIZDA

“Hep diyoruz biz arkadaşlarla ‘ kanser değil, biz güçlüyüz, bizi yenemeyecektir’. Âmâ ilik nakli şart, böyle de bir gerçeğimiz var” diyen Bulut, “Kardeşlerimden kan alındı ama uyuşmadı. Türkiye genelinde bir nakil havuzun girdik. Eğer uyuşan olursa ve kişi kabul ederse birbirimizi tanımamak şartıyla nakil yapılacak denildi ama Türkiye genelinde bir uyuşma çıkmadı. İnegöl’de de tırda sıra bekleyen insanlar beklemiş ve bana fotoğrafları geldi. O kadar mutlu oldum ki biliyorum ki belki bana çıkmayacak ama birinin hayatını kurtarmış olabiliriz. Belki bir çocuğu kurtarırız. İnşallah öyle bir uyuşma olur ve insanlar vazgeçmez. Vazgeçildiğine tanık olduğum arkadaşım oldu. 19 yaşında bir arkadaşım. Ona uyuşma çıktı yurtdışından ama adam vazgeçmiş nakil vermekten. Canı sağ olsun ama olan arkadaşıma olacak. Bu şekilde kendilerinden vicdan istiyorum. İnsanlara vicdan çağrısı yapıyorum. Bizim canımız sizin kanınızda” dedi.

 

Yapılan bağış ile bir hayatın kurtarılacağının altını çizen Bulut, “Kızılay’a bağış yaptıysanız ki umarım yaparsanız, iletişim adresiniz değiştikçe bunu Kızılay’a bildirmeniz çok önemli. Bağış yaptıktan sonra ilik uyarsa bana nakil edildiğinde belki de hayatım kurtulacak. Değer bence. Belki ayağınızı basarken o sancıyı hissedebilirsiniz ama 71 günde çektiğim acıyı çekemezsiniz. Beni boş verin orada çocuklar var o küçük bedenler büyük yükler taşıyorlar. Benim kemiğim acır diye düşünmeyin, acısın, o çocuğu kurtaracaksın, belki bir amcayı kurtaracaksın. Benin hayatım, senin kanında. Türkiye bunun bilincinde değil. İnsanların haberi yok. Hepimiz bağışlasak, herkes bir hayat kurtarsa çok güzel olur. Donör olan tanıdıklarım var ve herkes diyor ki mutlaka verin, hayat kurtaracaksınız. Kanseri yenen insanları gördükçe o kadar mutlu oluyorum ki, imrenemiyorum bile. Bizi bizden başkası anlamaz. Bizim sancımız bu, beklediğimiz umudumuz bu. Eğer umudum sizdeyse lütfen umut olun. Yaşınız tutuyorsa, sağlık sorununuz yoksa neden olmasın” şeklinde konuştu.

 

 

HEMOTOLOJİ BÖLÜMÜNE YÖNELDİM

Bulut akademik eğitim kariyerle ilgili konuşarak, “Tıbbi kariyerim açısında Hematoloji bölümüne yöneldim. Eğer olursa ki en iyisi olacak. Görmüş geçirmiş birisi olarak en iyisi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş