UZLAŞTIRMA EĞiTiMiNDE SERTiFiKALAR VERiLDi

İnegöl Adalet Sarayında Türkiye Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesi işbirliği ile verilen “Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacı” eğitimleri başarı ile tamamlandı. Eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan personele düzenlenen törenle sertifikaları verildi

Yayınlama: 08.11.2017
885
A+
A-

5271 sayılı Ceza Muhâkemeleri Kanunu ve Ceza Muhâkemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği kapsamında, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Türkiye Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesinin 27-28-29 Ekim ile 03-04-05 Kasım tarihlerinde 6 gün içerisinde 48 saatlik “Uzlaştırmacı Eğitimi” tamamlandı.

 

BAŞARILI BİR ŞEKİLDE SONA ERDİ






Adliyenin çok amaçlı salonunda düzenlenen törende konuşan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriye Alper İnanç, 5271 sayılı Ceza Muhâkemeleri Kanunu ve Ceza Muhâkemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği kapsamında 31 adli personelin katıldığı seminerlerin başarı ile sona erdiğini belirterek, “Bu seminerimiz 6 gün içerisinde 48 saatlik eğitimdi. Eğitimimiz başarılı bir şekilde sona erdi. Sertifikaları almaya hak kazanan personelimizi kutluyorum” dedi.

İnanç,  konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yılın ilk 9 ayında Uzlaştırma Bürosuna gönderilen 1328 dosyanın 743 ünde taraflar arasında uzlaşma sağlanmıştır. Bu oran dikkat edileceği üzere çok ciddi bir seviyededir. Uygulamayla hem vatandaşlarımız arasındaki husumet giderilmekte hem de asliye ceza mahkemelerinin iş yükü ciddi ölçüde azaltılmaktadır.”.

Konuşma sonrasında İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriye Alper İnanç, İnegöl Adlî Yargı İlk Derece Adalet Komisyonu Başkanı Ali Bekir Evim, Komisyon Üyesi Mustafa Duran, Uzlaştırma Bürosu’ndan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Abdullah Keltaş ve Hakim Cahit Gülnar tarafından 31 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

 

KAN BAĞIŞLADILAR

Eğitimler öncesinde ise kursa katılan 31 personel Kent Meydanı önünde kurulan Kızılay Tır’ında kan bağışında bulundular.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş