YALÇIN TOPÇU İNEGÖL’E GELİYOR

Uluslararası Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, 17 Mart Cuma günü saat 20.00’de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun katılacağı ‘Neden evet diyoruz’ adlı konferans düzenleyeceklerini belirterek, tüm ilçe halkını davet etti.

Yayınlama: 15.03.2017
1.225
A+
A-

Geçtiğimiz gün dernek binasında yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı  bir basın toplantısı düzenleyen Uluslararası Alija Düşünce Dernek Başkanı Ahmet Sert, “19 Ekim 2016 tarihinde merkezi İnegöl ilçemizde kurulmuş olan derneğimiz başta bilgemiz Aliya İzzetbegoviçi, yeni kuşaklara ve topluma fikir ve düşüncelerini tanıtmak, anlatmak üzere kurulmuştur. Aynı zamanda Bosna Hersek’le var olan dostluk ve kardeşlik bağlarımızı daha ileri düzeye taşımak ve yine ilçemizde düşünce, fikir odaklı, Bosna trajedisini ve Alija’yı gündeme taşıyan bir STK olarak çalışmaktayız. Gökyüzüne asılı yıldızların yeryüzünü ışıtması gibi, bazı yıldız insanlarda yeryüzünü ışıtırlar. Alija o yıldızlardan birisidir. Halkının bağımsızlığı için mücadele etmiş, özgür düşünceyi savunmuş, hangi düşünce yapısında olursa olsun insanların kardeşçe, saygı içinde bir arada yaşayabileceğini savunmuş ender liderlerden, İslam mütefekkirlerinden birisidir. Halkıyla birlikte yaşadığı acılara rağmen Alija, ‘Geleceğimizi geçmişimizde aramayacağız. Kin ve intikam peşinde koşmayacağız’ diyebilecek kadar kendinden, inancından ve toplumundan emin bir liderdir. Alija sesini yükseltir der ki; ‘İnsanlar tarihe hükmedemezler. Tarihe Allah hükmeder ve ne derse o olur” dedi.

 

TÜM İLÇE HALKINI DAVET EDİYORUZ






Düzenleyecekleri ‘Neden evet diyoruz’ konferansına tüm ilçe halkını davet eden Sert, “Bizler STK olarak, Aliya fikri ve düşüncelerinin, topluma tanıtılması, yeni kuşaklara aktarılmasının yanında ülke gündemindeki 16 Nisan’da yapılacak olan referandum süreci ile ilgili bir konferans tertiplemiş bulunmaktayız. Uluslararası Aliya Düşünce Derneğinin davetlisi olarak Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı 63. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Yalçın Topçu beye neden evet diyoruzu sorduk. İlçe merkezimizde Sani Konukoğlu Konferans Salonunda 17 Mart Cuma günü akşamı saat 20.00’de gerçekleştireceğimiz konferansımıza halkımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş