Ahıskalılardan Soma hassasiyeti

İnegöl Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Hınkal Gecesi, Soma’da yaşanan maden kazası nedeniyle sade bir şekilde gerçekleştirildi. Eğlence bölümlerinin kaldırıldığı gecede Soma’da hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Yayınlama: 16.05.2014
889
A+
A-

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ve dernek üyelerinin katıldığı Hınkal gecesinde, gündem Soma’daki maden kazası oldu.

 

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Hınkal gecesinde, Soma’da hayatını kaybeden, yaralı halde kurtulan ve halen toprağın altında kurtarılmayı bekleyen maden işçileri için dualar edildi.






 

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Duaların ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mehmet Taş şunları söyledi: Ailelerin rızkını temin maksadıyla en zor şartlarda çalışıyorlardı. En helal rızkı kan ter içinde evlerine götürüyorlardı. Hiçbir söz onların acısını ifade etmez. Ailelerini teselli etmez. Soma’da vefat eden madencilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar temenni ediyoruz. Rahmete gidenlerin ailelerine sabır diliyorum. Halen kurtarılmayan, mahsur kalan madencilerimizin biran önce kurtarılması dileğiyle milletimizin başı sağ olsun.

 

ÇÖZÜM ARADIK, ARAMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ

Ahıskalılar Derneği yönetiminde üçüncü yılları olduğunu hatırlatarak konuşmasını sürdüren Mehmet Taş konuşmasını şöyle sürdürdü: Geçtiğimiz iki yıl içinde yaptığımız kültürel etkinliklerin yanında defalarca Ankara’ya yeni gelen kardeşlerimizin çalışma sorunları, vatandaşlık sorunları ve emeklilik meseleleriyle alakalı görüşmeler yapmaya gittik. Çözüm aradık, aramaya da devam edeceğiz. Çünkü bu insanlar iyi ve sorunsuz yaşamayı fazlasıyla hak ediyor. Bu arada en büyük kazancımız gençlerimizin kendi aralarında gençlik kollarını kurarak çok güzel örgütlenmeleri, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemini anlayarak yaptıkları etkinliklerle geleceğimize umut vermeleridir. İnanıyorum ki bizlerden sonra derneğimizi omuzlayarak çok daha iyi ve saygın yerlere getireceklerdir. 2 yıldır yaptığımız, derneğimizi ve insanlarımızı gururlandıran bu etkinlikleri imkânsızlık veya çok kısıtlı imkânlarla yaptık. Bundan sonra inanıyorum ki siz değerli büyüklerimizin katkı ve destekleriyle çok daha iyi ve kalıcı hizmetler yapacağız. Derneğimizin en büyük eksiği sizleri daha iyi ağırlayacağımız bir dernek yerinin olmayışı. Değerli Belediye Başkanımız Alinur Aktaş bir kültür merkezi yapacağının sözünü verdi. İnegöl’de de dernek yeri için bir arsa tahsis ederse siz büyüklerimizin desteği ile Ahıskalı kardeşlerimize güzel bir dernek lokali kazandırırız İnşallah. İnegöl’ümüzde kendi işini yapan çok sayıda irili ufaklı işletmeci arkadaşlarımız var. Bunları tespit edip bir tanıtım katalogu yapmak istiyoruz. Yapacağımız bu katalogu Türkiye genelinde ve yurtdışındaki derneklerimize dağıtarak tüm Ahıskalıları İnegöl’le ticaret yapmaya yönlendirmek istiyoruz. Bizler böyle düşündük. Bizim için ciddi önem arz eden bu konuda sizlerin fikir ve tavsiyeleri ne olur öğrenmek isteriz. Gerçekten insanlarımızın çok büyük sorunları, çözülmesi gereken birçok meseleleri var.

 

CENAB-I HAK BİR DAHA BÖYLE BİR ACI GÖSTERMESİN

Programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Sözün bittiği yer, takdiri ilahi… Şuan 250 civarında hayatını kaybeden olduğu söylendi. Bütün Türkiye seferber oldu. Siyasi partiler orada, Başbakan’ımız orada, Bakanlarımız orada. Keşke olmasaydı. Acı büyük ama nihayetinde takdiri ilahi demekten öteye diyecek fazla bir şey yok. Muhakkak gerekli araştırmalar, bundan sonrasıyla alakalı tedbirler alınacak ama tabi biraz onların psikolojisiyle düşünmek lazım. Muhakkak devletimiz ve hükümetimiz gerekli şeyleri yapacak. Yaralar sarılmaya çalışılacak. Birçok belediye, kamu kuruluşu, sivil toplum örgütü görevlendirildi, ama işte orada yetim kalan evlatların veya dul kalan eşlerin halini ve psikolojisini açıkçası yapılacak hiçbir çalışma gidermeyecektir. Biz oradaki herkesin başı sağ olsun diyoruz. Milletimizin başı sağ olsun, Allah bir daha böyle bir acıyı göstermesin. Belediye ve Kaymakamlığımızla bir haftalık programlarımız iptal edildi. Zaten biliyorsunuz milli yas ilan edildi. Ama bu birlik ve beraberlik gecesi… Nihayetinde burada bir eğlence yok. Dolayısıyla bu bir araya geliş. Evet, keşke böyle bir ortamda Hınkal yemeseydik, ama maalesef bu oldu. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak bir daha böyle bir acı göstermesin. Ben bu duygu ve düşüncelerle bu güzel ikramların hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

YÜREĞİMİZ KANIYOR

Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Ali Akça ise şöyle konuştu: Ben inanıyorum ki 77 milyonun yüreği bu faciadan dolayı kanıyor ve kanamaya da devam ediyor. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize, Cenab-ı haktan rahmet diliyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına, ailelerine ve anne babalarına sabır diliyorum. İnşallah Allah onlara dayanma gücü verir. İnegöl biliyorsunuz dinamik bir ilçe. İnegöl kültürel anlamda da zengin bir ilçe… İnegöl’ün bu dinamizmine, bu kültürel açıdan zenginliğine gerek ülkemizin değişik yerlerinden gelen kardeşlerimizin gerekse ülkemiz dışından Kafkaslardan, Balkanlardan gelen kardeşlerimizin ciddi bir katkısı var. Ahıskalılar İnegöl’ün hem kültürel zenginliğine hem de dinamizmine katkıda bulunuyorlar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş