Bayanlara özel tasavvuf konseri

İnegöl Belediyesinin kültür – sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen İnegöl Galibi Vakfı “Kadınlar Topluluğu Zikir ve Tasavvuf Konseri” beğeniyle izlendi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 19.02.2015
908
A+
A-

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Galibi Vakfının ortaklaşa düzenlediği İnegöl Galibi Zikir ve Tasavvuf Kadınlar Topluluğu konseri 17 Şubat Salı akşamı İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin’in de katılımıyla İnegöl Yeniceköy Mahallesinde gerçekleştirildi. İnegöllü bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin; kadınların dünya üzerindeki önemi ve değerinden bahsederek, yakın zamanda katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın başına gelen talihsizliğin hiç bir bayanın başına gelmemesini temenni etti.

 

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program Cemile Aydın’ın 21.yüzyılda tasavvuf ve Hacı Galip Kuşçuoğlu konulu konuşmasının ardından İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği koro şefi Diler Yalaza yönetiminde İnegöl Galibi Zikir Ve Tassavvuf Topluluğunun tasavvuf konseriyle devam etti.






 

Konserde ”Lâilahe İllallah” zikriyle hicaz makamında ”Buyruğun Tut Rahmanın Tevhide Gel Tevhide” ilahisi, ”İllallah” zikriyle hicaz makamındaki “Dağlar İle Taşlar İle” ilahisi, ”Hay Allah” zikriyle ”Settar Allah İllallah” ilahisi, ”Hu Allah” zikriyle ”Ah Nice Bir Uyursun Uyanmaz mısın” ilahisi, ”Allah” lafzıyla Ömrüm Bitirmiş Virane miyem ilahisiyle zikir bölümü sonlandırıldı.

 

Konserin sonunda İnegöl Galibi Vakfı Çocuk Topluluğunun da sahneye çıkmasıyla güftesi Musa Şahin ‘e bestesi Diler Yalaza’ya ait hüseyni makamında bir ilahi seslendirilirken ”Cemalinin Kokusu, Celalinin Korkusu” ve son olarak yine güftesi Musa Şahin’e, derlemesi Diler Yalaza’ya ait uşşak makamındaki “Medet Ya Gavsül Azam” adlı ilahiyle program sona erdi.

 

Tamamı bayanlardan oluşan katılımcılar ile tüm koro ekibinin program sonunda ayakta dua ettiği programda Özgecan Aslan’ da unutulmadı. Programın sonunda İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş