Bulgaristanlı öğrencilerin ilk durağı İnegöl

TİKA’nın Yaz Öğrenci Kültür Okulu projesi kapsamında Bulgaristan’an Türkiye’ye gelen 45 öğrenci İnegöl’ü ziyaret etti.

Yayınlama: 21.08.2015
813
A+
A-

Madan ve Borino ilçelerinden Türkiye’ye gelen 45 öğrencinin ilk durağı İnegöl oldu. İnegöl’e gelen öğrenciler ilk olarak Kent müzesini gezdiler. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın misafirliğinde, öğrencilere İnegöl tarihi anlatıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilere Kent müzesi çok amaçlı salonunda İnegöl tarihinden bahsetti.

 

İNEGÖL BELEDİYESİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ






Yaz Öğrenci Kültür Okulu Proje Sorumlusu Orhan Şen ise “Bulgaristan yaşayan kardeş Madan’dan ve İnegöl Belediyesinin kardeş şehri Borino’dan 13 ila 16 yaş arasında 45 öğrencimizin katıldığı TİKA’nın desteklediği bir gezi projesi. Bu çocuklar Bursa, İzmir, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’da ziyaretlerimizi yapacağız. İlk olarak İnegöl’den gezimize başladık. 15 gün boyunca 5 şehri gezmiş olacağız. İnegöl’den sonra Bursa’nın ilçeleri olan Osmangazi, Gemlik ziyaretlerimiz olacak. Genellikle işadamlarını ve kaymakamlıklar ile belediye başkanlarını ziyaret ediyoruz. Bu sertifikalar vereceğiz. Avrupa Birliği bakanlığından onaylı bir belge… Bu çocukların yaşları 20-25 olduğunda Bulgaristan’da istihdam yaratabilecekler. İş gücü olabilecekler. İnegöl Belediyesine çok teşekkür ederiz.” Dedi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş öğrencilerin sorumlularına İnegöl’ü temsil eden hediyeler verirken, Bulgaristan yöresine ait hediyeler de Başkan Aktaş’a takdim edildi. Öğrenciler Kent Müzesi ve mobilya müzesini gezerek İnegöl hakkında bilgiler edindiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş