Gazze için Kafkas Festivali ertelendi

Gazze’de yaşanan kıyımlar nedeni ile ilçemizde son günler de İnegöl Belediyesi ve dernekler de şenliklerini iptal etmeye devam ediyor. İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, yaptığı basın açıklamasında İsrail’i kınadı ve Kafkas Festivali’ni ileriki bir tarihe ertelediğini açıkladı.

Yayınlama: 24.07.2014
864
A+
A-

Gazze’de yaşananların ardından derneklerde kendi festivallerini iptal etmeye, bir kısmı ise ileri bir tarihe lamaya devam ediyor. Son olarak İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği festivallerini ileriki bir tarihe erteledi.

 






3 GÜNLÜK YAS İLANININ BU KARARDA PAYI VAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, “İnegöl Kafkas Kültür ve Folklor Derneği olarak 01 – 03 Ağustos 2014 tarihleri arasında bu yıl 14.sünü düzenleyeceğimiz Kafkas Festivali etkinliğimizin tüm festival hazırlıklarımızı yapmış olmamıza rağmen ileri bir tarihe ertelediğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ülkemizde de yaşanan bu katliama tepkisiz kalmaması ve 3 günlük Ulusal Yas ilan etmesi bizlerin bu kararı almasında elbette payı vardır” dedi.

 

FESTİVAL İLERİKİ BİR ERTELENDİ

Demirtaş konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı:Özellikle son dönemlerde Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Miyanmar’da, Urumçi’de, Somali’de, Mısır’da, Suriye’de Irak’da ve son 15 gündür Filistin’de şiddeti ve derecesi artarak devam eden soykırıma tepki göstermek amacıyla 13 yıldır ara vermeden devam ettirdiğimiz Kafkas Festivali etkinliğimizi ertelemiş bulunmaktayız. Acının vahşetin, dini, dili, ırkı ve rengi yoktur. Yeryüzünün çeşitli coğrafyalarında insanlar dini inançlarından dolayı, ırkından dolayı hunharca katledilmektedir. Hatta ve hatta komşu ülkemiz Irak’da ki bir gru, Müslüman kardeşini Müslümanlık için katletmesi gerektiğine inanmaktadır.  Filistin’de yanan ateş, son günlerine geldiğimiz şu mübarek Ramazan Ayı bile hiçe sayılarak son 15 gündür hat safhaya yükselmiştir. Kadın, çocuk, genç, ihtiyar gözetmeksizin katliamlar devam etmektedir. Bu katliamlara da dünya kamuoyunda otorite olarak kabul eden birçok devlet ve oluşumunda tepkisiz kalmaktadır. ‘Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır.’ Sözüne istinaden Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Irak’da, Filistin’de ve vahşetin olduğu herhangi bir kara parçasında zulümlerin son bulması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirilmelidir. Çeşitli coğrafyalarda sürdürülen insan katliamının, vahşetin son bulmasını arzu ediyoruz. Ağustos ayının ilk 3 günü planlayıp hazırlıklarını tamamladığımız Kafkas Festivalimizi ertelediğimizi kamuoyu ile paylaşıp, tüm ilçe halkımızın bugün iştirak edeceğimiz Kadir Gecesini kutlar, Ramazan Bayramlarının hayırlara vesile olmasını dileriz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş