Şenliklere özel hazırlık

6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluş etkinliklerinin bu yıl Manavlar Derneği işbirliğinde düzenleneceğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, klasik 6 Eylüllerden ziyade farklı bir kurtuluş etkinliği hazırlığında olduklarını söyledi.

Yayınlama: 07.06.2016
1.339
A+
A-

İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette 6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde yapılacak etkinlikler görüşüldü.

 

Ziyarette konuşan Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, Kent Konseyi dernekler platformu bünyesinde yapılan İnegöl Buluşuyor etkinliklerinde kendilerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etmek için ziyarette bulunduklarını söyledi. Kızmaz, “İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’la birlikte Küçük Yenice Mahallesinde İnegöl Buluşuyor adlı programın ikincisini gerçekleştirmiştik. Bu anlamda bizleri her zaman maddi ve manevi olarak desteklediği gibi programın yapılması ve güzel bir şekilde gerçekleşmesi adına yanımızda yer alan Başkanımıza camiamız adına teşekkür etmek için bu ziyareti gerçekleştirmek istedik. Ramazan ayının da hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.






 

“İNEGÖL’ÜN VAR OLAN GÜZELLİKLERİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Manavlar Derneği olarak her platformda İnegöl’ün sosyal ve kültürel anlamdaki var olan güzelliklerine bir nebze olsun katkı sunabilmek istediklerini kaydeden Kızmaz, “Bu anlamda da sonuçta İnegöl’de 250 bin kişiyle birlikte yaşıyoruz. İnegöl’ün güzelliklerini birlikte oluşturuyor ve yaşıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki İnegöl büyüdüğünde Bursa büyüyor, Bursa büyüdüğünde ise Türkiye büyüyor. Böyle güçlü bir Türkiye’nin olması hepimizin faydasına. Ben tekrar Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“TADI DAMAĞIMIZDA KALDI”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl Buluşuyor programından söz ederek konuşmasına başladı. Kent Konseyi bünyesindeki dernekler platformunun aldığı ortak karar çerçevesinde ilkini Şavşatlılar Derneği ve ikincisini Manavlar Derneği’nin gerçekleştirdiği İnegöl Buluşuyor organizasyonunun yapıldığını anımsatan Aktaş, “Manavlar Derneği ev sahipliğinde Küçük Yenice’de kırsal mahallemizde yapılan organizasyonda tadı damağımızda kalan bir akşam geçirmiştik. Hem yöresel yemeklerle, hem de o gün şehitlerimiz dolayısıyla folklor gösterileri olmasa da Mehter başta olmak üzere güzel bir akşamı bize orada yaşatmışlardı. Bizim de destek vermemiz gereken konular olduğunda her zaman yanlarında olacağımızı da ifade etmek istiyorum” dedi.

 

ALIŞILAGELMİŞ 6 EYLÜLLERDEN FARKLI OLACAK

6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün bu yıl Manavlar Derneği işbirliğinde yapılacak organizasyonla kutlanacağını da açıklayan Başkan Aktaş, şöyle konuştu: “Bugün Dernek Başkanımızla yaptığımız görüşme neticesinde nasip olursa 6 Eylül İnegöl’ün kurtuluş şenliğini de derneğimizle işbirliği içerisinde biraz daha farklı, o klasik ve alışılagelmiş 6 Eylüllerden ziyade neler yapabiliriz noktasında inşallah bir çalışmayı hayata geçirmiş olacağız. Ben kendilerine destek ve katkılarını paylaştıkları için de teşekkür ediyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş