AHŞAP PALETÇİLER ‘EVET’ DİYECEK

Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, halkoylamasına sunulacak anayasa maddelerindeki değişikliklere, ‘istikrar’ için evet diyeceklerini söyledi. Akın Balcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada TBMM’de kabul edilen halk oylamasına (referandum) sunulacak olan Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini getirecek ve Anayasa’nın 18 maddesinde değişiklik öngören kanunla ilgili değerlendirme yaptı.

Yayınlama: 03.02.2017
16.834
A+
A-

Türkiye’nin Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmesi için Anayasada 18 maddenin TBMM’de değiştirildiğini hatırlatan TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu, getirilmek istenen yeni sistemin hem ekonomik hem siyasal istikrarın korunması açısından önemli olduğunu söyledi.

 

“KOALİSYON HÜKÜMETLERİ TÜRKİYE’NİN






HIZINI KESİYOR VE GÜÇSÜZLEŞTİRİYORDU”

Türkiye’nin geçmiş yıllarda koalisyon hükümetleri ile yönetildiğini hatırlatan Balcıoğlu, koalisyon hükümetlerinin hem kurulma aşamasındaki hazırlıklar, hem güçlü yürütme iradesi taşımaması nedeniyle Türkiye’de siyasi hem ekonomik istikrarsızlıklara yol açtığına vurgu yaptı. Bu durumun, Türkiye’nin enerjisini kısır çekişmelere harcayarak güçsüzleştirdiğini hatırlatan Akın Balcıoğlu, “Halk tarafından seçilecek güçlü bir liderin, yürütmenin başında olması, hızlı karar alma sürecini de beraber getirecektir. Ahşap paletçiler olarak Anayasa değişikliği ile getirilecek yeni sistemin ülkemizin geleceği açısından doğru bir uygulama olacağı kanaatindeyiz. Önümüzdeki süreçte yapılacak Referandumda Anayasa değişikliklerine ‘evet’ denilmesinden yanayız” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş