AK KADINLAR’DAN ANLAMLI ETKİNLİK

İnegöl AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeni ile orta öğretim düzeyindeki öğrencileri ziyaret ederek, tasarrufun küçük yaşlarda öğrenilmesi için kumbara hediye ettiler.

Yayınlama: 01.11.2016
1.266
A+
A-

İnegöl AK Parti Kadın Kolları Yönetimi, Dünya Tasarruf Günü nedeni ile çeşitli ziyaretlerde bulunarak, küçük yaştaki çocuklara kumbara hediye etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, “İnsanı zenginliğe götürecek yolculuk, kumbaraya atılan ilk bozuk para ile başlar. Muhtemelen daha önce hiç duymamış olsanız da 31 Ekim, Dünya Tasarruf Günü olarak kutlanmaktadır. Tasarruf, ulusun ve sonuçta tüm insanlığın medeni gelişimi için her bir bireyin edinmesi gereken bir erdem ve alışkanlık olarak tanımlanmıştır. Okullar, geleceğin tüketicilerinin bilinçlendirilmesi konusunda en güvenilir alanlardan biridir. Tasarruf eğitimi parayı akıllıca harcamak ve geleceğe yönelik belirsizlik ve olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaktan ibaret değildir; tasarruf eğitimi aynı zamanda paranın tasarruf edilmesinin önündeki tüm engel ve kötü alışkanlıklara karşı çıkmanın ve bunlarla mücadelenin de anlatılmasıdır. Başlangıçta çok basit gibi görünse de, bir tasarruf hesabına küçük miktarlarda para yatırarak para biriktirmenin iktisadi kalkınma ve kişisel refah üzerinde çok büyük etkisi vardır. Tasarruf, bireyleri hastalık, işsizlik ve buna benzer ekonomik zorluk dönemlerine karşı hazırlıklı tutar. Finansal krizi de hesaba kattığımızda tasarruf, bugünün ihtiyaçlarını karşılarken gelecek nesillerin de sosyal ve ekonomik durumlarının güvence altına alınmasını sağlayan sürdürülebilir bir çözüm sunar.






 

“Bizde bu konuda bireylerin tüketim eğiliminden çok, para biriktirme alışkanlığının kazandırılmasının gereği olarak, bu alışkanlığın küçük yaşlarda kazanılmasının daha etkili olduğunu düşünerek, orta öğretim düzeyinde olan çocuklara kumbara dağıtmayı amaçladık. Tasarruf, bugünün ihtiyaçlarını karşılarken gelecek nesillerin de sosyal ve ekonomik durumlarının güvence altına alınmasını sağlayan sürdürülebilir bir çözüm sunar. Bu nedenle Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte müftülüğümüzün bünyesinde oluşturulan anasınıfını ziyaret ederek burada bulunan minik öğrencilerimize kumbara dağıtımı yaparak çocuklarımızı tasarrufa alıştırma yolunda ilk adımı attık”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş