İnegöl’ün en büyük sorunu hava kirliliği

İnegöl’ün sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İnegöl’de birçok sorunun olduğunu ama en büyük sorunun hava kirliliği olduğunu ifade etti. Hava kirliliğinin coğrafi nedenlerle olmadığını belirten Sütçü, çözümü için herkesin inanması gerektiğini belirtti.

Yayınlama: 01.12.2014
1.159
A+
A-

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, yapmış olduğu açıklamada, İnegöl’ün en büyük sorununun hava kirliliği olduğunu ifade etti.

 

KANSER VAKALARININ EN FAZLA OLDUĞU BÖLGE






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ertan Sütçü, “İnegöl’ümüzün uzun yıllardır kangren haline gelen ciddi sorunları var. Biz seçimlerden önce halkımızla istişare toplantıları yaptık. STK’larla, siyasi partilerle istişare toplantıları yaptık. Bu çalışmalarımızın neticesinde, ilçemizin en büyük sorununun hava kirliliği olduğunu tespit etmiş olduk. Neden? Çünkü sağlık olmadan yaşam olmuyor. Diğer bütün sorunlarla ilgili bir şekilde özüm sağlayabilirsiniz. Ama iş sağlık noktasında sizi tehdit ediyorsa, bu da çok ciddi düzeylere ulaşmışsa, bununla ilgili acilen çözüm üretmek zorundasınız. Dolayısıyla ilçemizin en büyük sorunu ve bir an evvel çözüm sağlanması gereken sorun hava kirliliğidir. Şu an ilçemizden Bursa’ya çok ciddi düzeyde kanser vakaları, Bursa’daki hastanelere gidiyor. Yani şu an ilçelerin içerisinde en fazla kanser vakası İnegöl’den Bursa’ya gitmektedir. Ve Süleymaniye Mahallesi’nin bulunduğu bölge, bundan en fazla etkilenen bölge. Kanser vakalarının en fazla olduğu bölge. Dolayısıyla bununla ilgili topyekun adım atılması gerekiyor. Şu an gerek belediye olarak, gerek Büyükşehir Belediye olarak, gerekse Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in bakanlık düzeyinde yapacağı adımlar neticesinde, biz muhalefet partilerinin de desteğiyle beraber hava kirliliği ile ilgili acil eylem planı hazırlanmalı ve bunun adımları hemen atılmalıdır. Biz ilçemizin havasıyla alakalı, çözümüyle alakalı, hava kirliliğinin giderilebileceğine inanıyoruz. Ama çözümün kafada sağlanması gerekiyor. Şu an idarede bulunan insanların buna inanması gerekiyor. İdaredeki insanlar derse ki bu bizim işimiz değil. İnegöl’ün coğrafi şartlarından dolayı hava kirliliği var diye düşünürseler, çözemezler zaten” dedi.

 

ÇÖZÜMÜ İLE ALAKALI KENDİLERİNİ AYDINLATABİLİRİZ

Hava kirliliğinin çözümü ile ilgili kendilerinin bilgi sahibi olduklarını belirten Sütçü, “Biz 94’lü yıllarda rahmetli Hikmet Şahin ile belediyeyi kazandığımızda, yapılan çalışmalar neticesinde İnegöl ilçemiz, kirli havadan, temiz havaya geçişte 1.’lik elde etmiştir. Türkiye’de birincilik kazanmıştır. Bu neyle yapılmıştır, nasıl yapılmıştır? Dolayısıyla bunla ilgili çözümler de var. Bizde o mevcut. İdarede olanlar lütfederseler, bu konunun çözümü ile alakalı kendilerini aydınlatabiliriz. Bu konuda çözümümüzü ortaya koyabiliriz. Bu konunun çözümü başta inanmadan geçiyor. Sonra Ticaret Sanayi Oda’mız olmak üzere, Mobilyacı esnafımız olmak üzere, tüm STK’lar olmak üzere, tüm halkımızla beraber, bunun muhakkak bu konunun çözüme kavuşturmamız gerektiğine inanmamız gerekiyor. İnandırırsak, bunun maddiyatla karşılığının ödenemeyeceğini, karşılanamayacağını o zaman algılamış oluruz. Bu algıyı oluşturmak gerekiyor. Bu algıyı oluşturduktan sonra çözümler de çok kolay gelir” şeklinde konuştu.

 

ULUDAĞIN ETEKLERİNDE SU SORUNU OLAMAZ

İnegöl’ün diğer sorunları hakkında da konuşan Ertan Sütçü, Uludağ’ın eteklerinde bulunan ilçemizin su sorunun giderilebileceğini ifade ederek, İnegöl’de su sorununun olmaması gerekirken bir sorun haline gelmesine anlam veremediğini, Uludağ’ın eteklerinde su sorununun olamayacağını söyledi.

 

HASTANEYİ İNEGÖL’E YAPMAK İHANETTİR

Otopark ve trafik sorunuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Sütçü, “Belki ağır olacak ama hastaneyi İnegöl’e yapmak ihanettir. Çünkü şöyle düşünmek lazım… Yeni İnegöl’e yapılması gündeme geldi. Keşke orda ya da Alanyurt’ta olsaydı. Siz hastaneyi, devlet dairelerinin tamamını, okulları, şunları bunları İnegöl’ün merkezine yaparsanız, otopark sorunu da olur, trafik sorunu da. Bu konuda hastanenin İnegöl’e yapılması bence bir ihanettir” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş