“İnegöl’ün il olması için çalışacağız”

Seçim çalışmaları kapsamında önce gün Kulaca köyünü ziyaret eden MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan, İnegöl’ün il olması için çalışacaklarını söyledi.

Yayınlama: 13.03.2014
974
A+
A-

Seçim çalışmalarını önceki gün Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Koçdemir’in de katılımıyla sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi, İnegöl’de gün boyu süren çalışmalar sonrası Kulaca köyünü ziyaret etti.

 

Ziyarette köy muhtarı, yaptığı kısa konuşmasında MHP heyetine teşekkür ederek hoş geldiniz dedi.






 

İNCELEYİN KARARINIZI ONDAN SONRA VERİN

Yaklaşık 17 gün sonra İnegöl’de Belediye Başkanını, meclis üyelerini, Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhtarları seçeceklerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Fikret Fidan ise şunları kaydetti: Önümüze 4 tane sandık gelecek. İnşallah tercihlerimiz İnegöl’ümüz, Bursa’mız ve ülkemiz için hayırlı olur. Yapılacak olan seçim, bir yerel seçim. Bunu genel seçim havasına sokmak isteyenler var. Özellikle iktidar partisi Başbakanımıza destek istiyor, Başbakanımıza kumpas kuruldu diyor. Eğer Başbakan’a destek verilecekse, önümüzdeki yıl genel seçimler var orada verilir. Bu seçimlerin bir belediye seçimi, yerel seçim olduğunu unutmayalım. İnegöl’de 10 yıldan beri bir yönetim var, Başkan var. İnegöl’de yaptıklarını ve yapamadıklarını sizler biliyorsunuz. Bunları iyi değerlendirmek lazım… Önümüzdeki 5 yıl için bir tercih yapacaksınız. Hangi meclisin ve Başkanın sizlere daha iyi hizmet edeceğini inceleyin ve ona göre karar verin. Ben bunu sizlerden özellikle rica ediyorum.

 

100 İLDEN BİRİ İNEGÖL OLACAK

Büyükşehir yasası ile birlikte köyler artık mahalle oldu. Köy statüsü 30 Mart’ta bitiyor. Bundan sonra Büyükşehir’den ve ilçe belediyesinden hizmetlerinizi alacaksınız. Biz yıllarca İnegöl’ün il olmasını bekledik. Ama Büyükşehir’e bağlandık ve Bursa’nın merkez ilçesi olduk. Biz İnegöl’ün il olma isteğini bırakmayacağız MHP olarak. İnegöl’ümüzde bir kent konseyi var. Ama maalesef işlemiyor. Biz kurulacak olan komisyonların içerisine bir tane de İnegöl’ün il olmasıyla ilgili komisyon oluşturup bu çalışmayı takip edeceğiz. MHP’nin 100’üncü yılında 100 il olma gibi bir düşüncesi var. Bunu çeşitli platformlarda ortaya koydular. İnşallah bu 100 ilden biri İnegöl olacak.

 

ŞEFFAF OLACAĞIZ

Şeffaf olacağız. Bütün insanlara eşit muamele yapacağız. Onun için sizlerden destek istiyoruz. Bu bir genel seçim değil, yerel seçim. Ekibimiz pırıl pırıl insanlar. Kendiişlerinde başarılı olmuş insanlar. Kendileri için bir şey beklemeyen, ancak İnegöl için hizmete hazır olan insanlar. İnşallah 31 Mart’ta önce Belediye Başkanı değişecek, sonra İnegöl’de çok şeyler değişecek. Siz belediyeye gittiğinizde herhangi bir sıkıntınız olduğu zaman derdinizi anlatacak kimse bulamıyorsunuz. O kapı herkese açılacak. Köyümüzde 645 seçmen var, ben MHP’ye 645 oy çıkacağından eminim.

 

Fikret Fidan, konuşmasının sonunda Cuma akşamı saat 20.00’da Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirecekleri aday tanıtım programına da köy halkını davet etti.

 

30 MART ÖZEL BİR ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

Son olarak bir konuşma yapan MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Koçdemir, şu ifadelere yer verdi: Geçtiğimiz yıl Mayıs ayına kadar Eskişehir valisiydim. Daha önce de Elazığ ve Burdur’da valilik yaptım. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Bugün de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım. 31 Mart’tan itibaren yeni bir statüye geçiyoruz. Bu bizim yüzyıllardan beri alışageldiğimiz pek çok şeyin kalktığı, bizlerle ilgili hizmetlerin adreslerinin değiştiği bir gün olacak. Kısaca işaret etmek gerekirse, öncelikle köyümüzün tüzel kişiliği ortadan kalkacak. İl Özel İdareleri kapanacak. Özel İdareler tarafından yapılan pek çok görev Büyükşehir ve ilçe belediyesine devredilecektir. İçme suyu, kanalizasyon. Arıtma tesisi, mezarlık, itfaiye, köye ulaşım yolu, köy içi ana yollar, planlamalar, toplu taşıma… Bunların hepsi Büyükşehir yasası tarafından yapılacaktır. Haliyle bu 30 Mart’ta yapacağımız tercih, böyle yeni bir dönemin ilk yılları olması hasebiyle özel bir önem arz etmektedir. Bütünşehir uygulamasına geçildikten sonra, vilayete bir bütün olarak bakma tecrübesi bulunan, kırsal kesime hizmet götürme tecrübesi bulunan, özel idare mevzuatını yıllarca uygulamış olan ve yine köylerimize hizmet götüren Tarım Müdürlükleri, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı gibi kuruluşlarla birlikte çalışmış olan bir Büyükşehir Belediye Başkanının sizin dilinizi anlama, sizin halinizi anlama ve buralara hizmetleri daha düzgün bir şekilde götürme bakımından ayrı bir avantajı olacaktır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş