“Kardeş şehir olmak için çalışıyoruz”

29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali için İnegöl’e gelen Fransa’nın Cenon şehri Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Günder, İnegöl ile kardeş şehir olmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yayınlama: 17.08.2016
1.079
A+
A-

İnegöl’de 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin coşkusu devam ederken, bir yandan da festival için İnegöl’e gelen delegasyonun Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ziyaretleri sürüyor. Fransa’nın Cenon kentinden festivali takip etmek üzere İnegöl’e gelen Cenon Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder de Aktaş’ı ziyaret etti.

 

Hurizet Günder’i makamında konuk eden Aktaş, ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu. Festivalin başlama tarihinin 13 Ağustos Cumartesi olarak planlandığını ancak yağmur nedeniyle 14 Ağustos Pazar günü yapılan kortej yürüyüşü ile start aldığını hatırlatan Aktaş, çok coşkulu ve heyecanlı bir yürüyüş olduğuna da dikkat çekti. Yurt dışından 4 halk dansları ekibinin, İnegöl’den 7 halk dansları ekibinin ve beraberinde spor kulüpleri ile sivil vatandaşlar ve protokol üyeleriyle birlikte coşkulu bir yürüyüş yapıldığını kaydeden Aktaş, “Önce stant ziyaretlerini yaptık ve akabinde de ilk gecenin gösterileri yapıldı. Bununla birlikte delegasyon ziyaretlerimiz de oluyor. Bildiğiniz gibi Cumartesi günü Şavşat Belediye Başkanımız Sayın Sinan Öztürk’ü misafir etmiştik. Bugün de Cenon Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder’i ağırlıyoruz” dedi.






 

Daha önce Cenon’a İnegöl Şems ve Mevlana Derneği ile semazen ekibini gönderdiklerini de kaydeden Aktaş, “Orada bir dizi gösteriler yapmışlardı. Biz ilerleyen dönemlerde kendilerinin ekiplerini de burada görmeyi arzu ettiğimizi belirtiyoruz. Ben festivalimize renk kattıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

KARDEŞ ŞEHİR OLMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Cenon Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder ise “Başkanımıza bizi karşıladığı için çok teşekkür ediyorum. Bizler de Cenon Belediye Başkanımız Alain David ve tüm meclis üyelerimizin selamlarını getirdik. Kardeş şehir olmasak bile şuanda bir anlaşmamız var özellikle kültürleri tanıtmak adına. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde kardeş şehir olmak amacıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu vesile ile de kültür sanat festivaline katılmak istedik. Maalesef bir grupla gelemedik ama inşallah gelecek yıllarda Cenon’dan da bir folklor grubu veya müzik gruplarıyla gelebiliriz” ifadelerinde bulundu.

 

Ziyarette Başkan Aktaş Hurizet Günder’e üzerinde İnegöl’e özgü motiflerin yer aldığı bir bağlama hediye ederken, Günder’de Aktaş için Fransa’dan getirdiği hediyeleri sundu.

 

HABER: CİHAN EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş