Demokrasi turnuvası

İnegöl Müftülüğü ile İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Yaz Kur’an Kursları Arası Futsal Turnuvası başladı.

Yayınlama: 26.07.2016
1.276
A+
A-

İnegöl Müftülüğü ile İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Yaz Kur’an Kursları Arası Futsal Turnuvası, 29 Kur’an Kursu’nun katılımıile başladı.

 

29 TAKIM VE 350 SPORCU






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “İnegöl Müftülüğümüzle birlikte daha önce planlayıp duyurusunu yaptığımız yaz Kur’an kursları arası futsal turnuvasına 29 Kur’an kursu müracaatta bulundu. Biz de bugün itibarı ile başlatılacak şekilde fikstür çekimi ve turnuva programını hazırladık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzce planı, programı, şartnamesi hazırlanmış olup, yönetimi ile hakemliği yine İlçe Spor Müdürlüğümüzce yapılacak olan bu turnuvanın kupa ve madalyaları yine İlçe Spor Müdürlüğünce karşılanacak, maçlar Kapalı Spor Salonumuzda her gün sabah 10.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır. İki hafta sürecek olan turnuva sonunda ilk 3 dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını yine salonda protokolümüzün katılımıyla vereceğiz. 29 takım yaklaşık 350 sporcu öğrencimizle bu salonda güzel bir aktivite ve dayanışma fırsatı yaşamış olacak. Kupa ve turnuvamıza ‘15 Temmuz Demokrasi Kupası’ adını vermemiz de bu ülke üzerinde oynanan oyunların en ciddi ve somut sonucu olan demokrasiye darbe planını ve bu plan içerisinde yer alan hainleri telin etme, bu günü çocuklarımızın kafasına nakşetme adına aldığımız bir karar gereğidir.”

 

DEMOKRASİ DÜŞMANLARINI KINADI

“Turnuvanın sonunda hayırlı bir kardeşlik ve dostluk tesis edilmesini umut ediyor, tüm sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Bu vesileyle demokrasi mücadelesi adına darbeye ve hainlere karşı dik durarak bu uğurda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. İçimizde beslediğimiz bu hainleri lanetlediğimizi, destekçi ve sempatizanlarını da şiddetle kınadığımızı belirtiyorum” dedi.

 

VERİLEN MESAJI UNUTTURMAMALIYIZ

İlçe Müftüsü Kazım Güzel ise, “İlçemizde her yaz düzenlediğimiz yaz Kur’an kurslarına binlerce çocuğumuz katılmaktadır. Camilerimizde İmamHatip arkadaşlarımızın ve müezzinlerimizin önderliğinde yaz boyunca Kur’an ve ilmihal eğitimi alan çocuklarımızın bu eğitimlerinin yanında enerjilerini ve streslerini atmaları için bir dizi etkinlik planladık. Bu futsal turnuvası da daha önce planladığımız ve programımızda olan bir faaliyetti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzce planı, programı, şartnamesi hazırlanmış olup, yönetimi ile hakemliği yine Spor İlçe Müdürlüğümüzce yapılacak olan bu turnuvanın kupa ve madalyaları yine Spor İlçe Müdürlüğünce karşılanıyor, maçlar bu salonda oynanıyor. Ben Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu turnuvaya 29 Kur’an kursumuzun 350 çocuğumuzun katılıyor olması sevindirici. Ben katılan çocuklarımıza ve ailelerine, onlarla ilgilenen kıymetli hocalarımıza ve tertip komitesine teşekkür ediyorum. Turnuvanın ‘15 Temmuz Demokrasi Kupası’adıyla bundan böyle anılacak olmasıİlçe Kaymakamımız Sayın Ali Akça’nın bilgisi dâhilinde aldığımız karar. Her yıl aynı tarihlerde, (belki farklı branşlarda da) bu turnuvaları düzenlemeli çocuklarımıza bu tarihi ve zor günleri unutturmamalıyız. Yaşadığımız hayal kırıklığı ve travmanın ihanet ve gözüdönmüşlüğün karşısında necip Türk milletinin kahramanca art niyetsiz ve cesurca duruş sergileyerek dünyaya nasıl bir mesaj verildiğini unutmamalı, unutturmamalıyız. Bu vesileyle malum ihanet şebekesini, yandaş ve gönüldaşlarını şiddetle kınadık, kınıyoruz, kınayacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainlere fırsat vermedi, bundan böyle de fırsat vermesin inşallah diyor bu turnuvanın, bu güzel ortamın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Toplu fotoğraf çekiminin ardından ilk maç için başlama vuruşu Müftü Güzel ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel tarafından yapıldı. Günün ilk maçı Çeltikçi Camii ile Akhisar Göçmen Camii arasında oynandı. 12-2 Çeltikçi Camii’nin üstünlüğü ile sonuçlanan maçta çocukların yoğun tezahüratı gözlendi. 5 Ağustos’ta tamamlanması planlanan turnuva sonunda ilçe protokolünün katılacağı bir kupa töreni yapılacağı öğrenildi.

 

TURNUVAYA KATILAN TAKIMLAR

Çeltikçi Camii, Akhisar Göçmen Camii, A.Merkez Camii, Yenice Çarşı Camii, Burhaniye Camii, Halitpaşa Camii, Çimen Camii, Mevlana Camii, Tahtaköprü Camii, Güzelyurt Camii, Boğazköy Camii, Varışlısoy Camii, Emirsultan Camii, Uludağ Camii, Doktor Halil Bey Camii, Kuba Camii, Serhat Camii, Sarı Camii, Kasım Efendi Camii, TOKİ Hz. Ali Camii, Yenice Yeni Camii, Akşemsettin Camii, Tabakoğlu Camii, Edebey Camii, Merkez Kur’an Kursu, Altınbaş Camii, Üçevler Camii, Ortaköy Camii.

 

HABER: Cihan EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş