“Engelleri aşalım sporda buluşalım”

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşların spora alıştırılması amaçlanarak hayata geçirilen “Engelleri aşalım sporda buluşalım” projesi start aldı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 05.03.2015
725
A+
A-

Dün Kapalı Spor Salonu’nda başlatılan projeye katılım gösteren engelli vatandaşlar bir yandan spor yaparken bir yandan da dans ve ikramlarla doyasıya eğlendiler. Programın her hafta bir gün gerçekleştirileceği belirtildi.

 

PROFESYONELLERE TAŞ ÇIKARDILAR






Kısa mesafe koşu, engelli koşu, uzun atlama, bilek güreşi, bowling, gülle, penaltı atışı, jimnastik taklalar, basketbol serbest atış ve basketbol turnike atışı yarışmalarında engelli öğrenciler, profesyonel sporculara taş çıkarttılar. Eğlencenin ve sporun doruk noktaya çıktığı etkinlik sonunda öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Etkinliğin sonunda pasta kesen öğrenciler sevinçlerini bir kat daha artırdılar.

 

ŞENLİK TADINDA SPOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “Engelleri aşalım sporda buluşalım’ projesi kapsamında İnegöl’deki engelli çocuklarımızı haftanın bir günü Kapalı Spor Salonumuzda antrenörlerimiz ve öğretmenleri eşliğinde spor yaptırıyoruz. Daha doğrusu şenlik tadında bir spor oluyor. Yarışmalar yaptık” dedi.

 

BAŞARILI OLMALARI BİZİ MUTLU EDİYOR

Etkinliğin her hafta devam edeceğini belirten Yücel, “Haftada bir gün engelli çocuklarımızın burada spor yapmasını sağlayacağız. 30 engelli çocuğumuz var. Önümüzdeki haftalarda sayıları artacak. Toplamda 50’nin üzerinde çocuğumuza spor yaptıracağız. Özel rehabilitasyonlarla görüşme yapmadık. Onlardan da talep gelirse onları da davet edeceğiz. Gündüzleri salonumuz müsait. Dolayısıyla böyle bir aktiviteyle burayı şenlendirelim istedik. Spor bakanlığımızın engelli çocukları spora yönlendirme konusunda çalışması var. Biz de o çalışmayı İnegöl’e uyarladık. İnegöl’de engelli sporcularla alakalı iki tane spor kulübü var. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Şampiyonası’nda bizim engelli sporcularımızdan bir tanesi 2 tane madalya alarak Türkiye ikincisi oldu. Önümüzdeki sene inşallah şampiyon olacağız. Önümüzdeki hafta da engelli sporcularımız atletizm yarışmasına katılacaklar. Bu başarılar çok önemli. Çocuklarımızın başarılı olması bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından projede katılım gösteren engelli vatandaşlara katılım belgeleri takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş