İskelet kadro korunacak

İnegölspor’un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, Pazartesi günü attığı resmi imza sonrası basın mensuplarının yeni sezon planlamasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Yıldırım iskelet kadronun korunacağını, aynı zamanda gençlerinde kadroda ter alacağını söyledi.

Yayınlama: 11.06.2014
775
A+
A-

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, basın mensuplarının sorusu üzerine Bordo Beyazlı kulüpte uygulayacağı sistemle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

ALTYAPI VE SPORTİF BAŞARI BİR ARADA OLMALI






Transferlerle ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yıldırım, İnegölspor’un transfere erken başladığını söyleyerek, “Diğer kulüpler henüz kongrelerini bile yapmadılar. Prensip olarak biz bir yandan başarıya gitmek isterken, diğer yandan da İnegölspor oyuncu yetiştirsin istiyoruz. İnegölspor’un geçmişte böyle bir misyonu vardı. Ama bu sadece futbolcu yetiştirmekle de kalmamalı. Aynı zamanda şampiyonluk ve başarı da gereklidir. Dolayısıyla bu ikisi beraber uyumlu olabilecek bir kadro ve transfer politikası düşünüyoruz” diye konuştu.

 

PORTO MODELİ

İnegölspor’da uygulayacakları sistemin Porto Modeli olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Porto modeli dediğimiz bir model var. Bizim çalıştığımız bir model. Kulüp bir yandan oyuncu satışlarından kendine kaynak üretirken, diğer yandan da başarıya gidiyor. Bizim tercih ettiğimiz model bu. Başkaları başka model tercih edebilirler. Biz hem başarı istiyoruz, hem de kulüp kendi kendine kaynak oluştursun istiyoruz. Doğru bir yapılanmayla ve doğru bir kadro planlamasıyla sezon içerisinde o imkanı sunmak istiyoruz takımımıza. 15-16 tane tecrübeli hedef oyuncu, onun yanında 10 tane aday oyuncu… Geleceği olan aday oyuncu düşünüyoruz. Genel prensibimiz bu… Mümkün mertebe takımın iskeletini tutmayı da istiyorum. Oyuncu profili de 16 tecrübeli oyuncu ve 8 genç yetenek şeklinde olacak. Çünkü burada uzun süredir oynamış oyuncuların oluşturacağı bir sinerji vardır. Onların takım içerisinde olması çok önemli. O bakımdan bu iskelette kalsın istiyoruz. 16+8 gibi bir projemiz var. Böyle bir konseptle yola çıkacağız. Bu hedef 1 yılda da yakalanabilir. Daha önce biz bunu gösterdik.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş