“İyi niyet paranın önüne geçiyor”

Gaziantepspor’dan transfer edilen ve İnegölspor kadrosundaki en kariyerli futbolculardan biri olan Uğur kavuk, yaşamı, kariyeri ve İnegölspor’daki durumu hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. İnegölspor tercihi hakkında açıklamalarda bulunan Uğur Kavuk, “İyi niyetli yaklaşımlar paranın önüne geçiyor” dedi.

Yayınlama: 29.08.2014
819
A+
A-

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Bordo Beyazlı temsilcimiz İnegölspor’un 2014-2015 futbol sezonu öncesi yaz döneminde Gaziantepspor’dan kadrosuna kattığı tecrübeli sağ bek Uğur Kavuk, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen röportajda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

 

UĞUR KAVUK KİMDİR?






Röportajın başında kendisi ile ilgili bilgiler veren Uğur Kavuk, “11 Eylül 1979 Zonguldak doğumluyum. Futbola Zonguldak’ın Kilimli Belediyesi’nde başladı altyapıda. Sonra Kilimli Belediyesi ile amatörden 3. Lige çıktık. 3 sene orada oynadım daha sonra 3 sene Zonguldakspor’da oynadım. Ardından Zonguldakspor’dan transfer olarak 3 sene İstanbul Büyükşehir’de oynadım. Devamında 3 sene Antalyaspor’da, 4 sene Sivasspor’da geçen sene de Gaziantepspor’da oynadım. Bu sene buraya geldim. Bu sene 18’inci senem oluyor. Madenci bir babanın oğluyum. Babam Zonguldak’ta maden emeklisi. 5 kardeşiz. Evliyim, Allah nasip ederse Ocak ayında bir çocuğum dünyaya gelecek” dedi.

 

İYİ NİYETLİ YAKLAŞIMLAR PARANIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Gaziantepspor’dan ayrıldıktan sonra sezon başında 3-4 tane Bank Asya takımının kendisi ile ilgilendiğini hatırlatan tecrübeli oyuncu Uğur Kavuk, “Fakat iyi niyetli yaklaşımlar paranın önüne geçiyor. Parayı tercih etmedim, iyi niyetli insanlarla çalışmak için hedefleri olan bir yere geldim. Burası senelerdir bir kategori atlayıp Bank Asya’ya çıkmak istiyor. Yapı güzel. Bazı eksiklikler var, giderilmesi gereken eksiklikler. Bunları da hep beraber mücadele ederek üstesinden gelmeye çalışacağız. Yönetimimiz iyi niyetli, çalışıyorlar. Hocamız da aynı şekilde futbolcu kardeşlerimiz de aynı şekilde çok iyi niyetle çalışıyorlar. Aşağı yukarı 2 aydır kamp yapıyoruz, her şey çok iyi geçti, mücadele ediyoruz. Bazı şeyleri yakalamak çok zor. Ben Antalyaspor’da da şampiyon oldum, Zonguldakspor’da da şampiyon oldum. Şampiyonluk kolay söylenir ama elde etmek biraz zordur. Favori olmak her zaman zordur. İlk maçta da bunu göreceğiz. Pazarspor buraya 1 hafta öncesinden geldi. Nasıl biz Süper Lig’de Fener’e, Galatasaray’a karşı çift konsantre oluyorsak şimdi herkes bize aynı şekilde konsantre olacak. Şampiyonluğu herkes istiyor ama bunu yakalamak için çok çalışmamız lazım, bir bütün olmamız lazım, hep beraber hareket etmemiz lazım. İyi günde de kötü günde de herkesin bize destek olması lazım. Beraber mücadele etmemiz lazım. Eğer bunları İnegöl olarak hep beraber bir bütün halinde yapabilirsek başarıyı yakalayabileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ANTALYASPOR’DA İKEN LİGİN EN İYİ SAĞ BEKİ SEÇİLDİM

Kariyerinde zirve olarak nitelendirdiği bir bölümün olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Kavuk, “2007 senesinde Antalyaspor’da iken ligin en iyi sağ beki seçildim. O sene Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere bütün takımların listesindeydim. Nitekim Beşiktaş ile bir anlaşmamız olmuştu ama sonucunda gerçekleşmedi. O sene milli takıma gittim, orada mücadele ettim. O sene benim için güzel bir seneydi. Ondan sonra Antalya’dan Sivasspor’a transfer oldum. Orada da güzel günlerim oldu. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynadık, UEFA’da oynadık. Onun dışında böyle güzel günlerimiz oldu” diye konuştu.

 

FAVORİLERİN İŞİ HER ZAMAN ZORDUR

Kamp dönemi esnasında takımdaki havanın sorulması üzerine konuşan Kavuk, “Arkadaşlık olarak takım olarak havamız çok iyi. Şimdi yeni bir hoca yeni bir anlayış yeni bir takım… Yeni bir sistem oturtulmaya çalışılıyor. Kolay değil. Bunun oturması biraz zaman alıyor. Hocamız da bununla ilgili gerekli şeyleri söylüyor. Birbirimize alışma dönemi. Yeni bir sistem, hocamızın istedikleri… Kampta iyi çalıştık, elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. Biz büyükler olarak gençlere destek olduk, onlara hatalarını gösterdik, yapılması gerekenleri söyledik. Favori olduğumuz için gerçekten zor. Ben bunu daha önceki senelerde yaşadığım için biliyorum: Favori takımların işi her zaman zordur. Çünkü herkes bize karşı çift motivasyon ile sahaya çıkacak. İşimiz zor olacak ama dediğim gibi biz daha çok çalışarak daha çok konsantre olarak daha çok emek vererek başarılı olmak istiyoruz. İnşallah da başarırız” ifadelerini kullandı.

 

KAVUKTAN GENÇLERE TAVSİYE

‘İnegölspor, Türk futbolunda üst liglere futbolcu yetiştiren bir kulüp olarak biliniyor. İnegölspor’a geldiğiniz günden şuana kadar altyapıda gözünüze çarpan bir oyuncu var mı?’ sorusunu yanıtlayan Uğur Kavuk, “Bu konuda gençler çok şanslı. Şaban hocamız hepsini kampa getirdi ve çoğuna orada 4-5 tane hazırlık maçı oynattı ve onların içerisinden 2-3 tane genç arkadaşımız profesyonel oldu. Bunlardan bir tanesi Muhammet Şeker, bir tanesi Enes, bir tanesi Muhammet Öz. Başka Ali Aytemur var çok yetenekli, kalecimiz Mustafa çok yetenekli, Oğuzhan çok yetenekli. Genelde hepsi yetenekli ama dediğim gibi altyapıdan çıktığı için buraya adapte olmak kolay değil. Hepsinin zamana ihtiyacı var. İlk etapta burada antrenmanlara çıkıp, hazırlık maçlarına çıkıp kuvvetlenecekler. Hoca onlara yapmaları gerekenleri söylüyor. Doğruları görecekler, kendilerini geliştirecekler. Sonucunda da önce bu takımın bir parçası olacaklar, bu takım için mücadele edecekler, bu takıma fayda sağlayacaklar. Geçmişte buradan giden Hüseyin Yoğurtçu’lar gibi Gökhan Güleç’ler gibi ve buradan yetişen oyuncular gibi İnegölspor’a para kazandırıp Bank Asya’da veya Süper Lig’de

İnegöl’ü en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Gençlerin işi kolay değil ama çok çalışmaları lazım. Biz de onlara doğruları gösterip destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

‘67’ GELENEĞİ SÜRECEK

Gittiği kulüplerin çoğunda 67 sırt numaralı formayı giydiği hatırlatılarak “İnegölspor’da da bu geleneği devam ettirecek misiniz?” sorusunu yanıtlayan Uğur Kavuk, “Evet. Ben senelerdir memleketimin plakası olan 67 numaralı formayı giyiyorum. Burada da 67’yi giyeceğim. İnşallah burada da aynı uğuru bize sağlar” şeklinde konuştu.

 

İLKLER HER ZAMAN ZORDUR

Ligin ilk haftasında oynanacak olan Pazarspor müsabakası hakkında düşüncelerini aktaran Kavuk, “Onlar da 1 hafta önceden gelerek hazırlıklara başladılar. Biz favori olduğumuz için onlar da bu işin bilincindeler. Zor bir maç olacak. Hiçbir maç kolay olmayacak. Pazarspor maçı da bizim için aynı Ankaragücü maçı da, şampiyonluğa oynayan diğer takımlar için hepsi aynı. Kolay maç yok. Bu maç da ilk maç. Seyircimiz bize her zaman destek veriyorlar, yine de verecekler. İlk maçlar her zaman zor olur bunu geçmişte Süper Lig’de oynayan büyük takımlar da yaşadı. Her zaman ilkler zordur. Bu maçta takıma 90 dakika sabırla, usanmadan destek versinler. İnşallah biz de mücadele ederek alnımızın akı ile galip geliriz” diye konuştu.

 

EKSİĞİMİZ YOK

Takımda eksik gördüğü bir mevkiinin olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Kavuk, “Şuan eksik bir mevkiimiz yok. Hocamız da bunun açıklamasını yaptı. Devre arasına kadar transfer yapmayacağız dedi. Bununla ilgili eksik bir şey olursa hocamız zaten görüyor, yönetime iletir. Ama şuanda ben kendi açımdan görmüyorum, iyi gidiyoruz. İnşallah iyi hazırlanıp ilk maçta galip geliriz” ifadelerini kullandı.

 

BU İŞLERİN SORUMLUSU ŞİRKETLER, DEVLETİMİZ, İCRA MAKAMI

Madenci bir ailenin çocuğu olarak son yaşanan Soma felaketi hakkında da konuşan Kavuk, “Biz de her zaman söyledik. Soma’da olan belki en son olaydı. Soma haricinde Zonguldak’ta geçmişte olan çok facialar, patlamalar olmuştu ama en son Soma’daki olaydan sonra çok büyük yankı uyandırdı. Bu işlerin sorumlusu şirketler, devletimiz, icra makamı… Bunların hepsi tespit edilip eksiklerin giderilmesi lazım. Kolay değil. İnsanlar ailelerine bakmak için yerin altına giriyorlar, mücadele ediyorlar. Benim babam da 1-2 sefer patlama atlattı. Ekmek parası kazanmak kolay değil. Bunun için devletimizin tedbirler alması gerekiyor. Bir şeyler başlatıldı ama arkasında durulması. Ben takip edilmesini istiyorum, inşallah da takip edilir ve bir daha böyle facialar, üzüntüler yaşamayız. Ölenlere Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır diliyoruz” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş