Başsavcıdan Aktaş’a veda ziyareti

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi’nin yaz kararnamesiyle Mardin’e tayini çıkan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, kamu ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarına veda ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Yayınlama: 01.07.2014
700
A+
A-

Başsavcı Özel ziyarette yaptığı konuşmada;  “Malumunuz olduğu üzere 2014 yaz kararnamesi ile MardinCumhuriyet başsavcılığına tayinim çıktı. Bu kapsamda yaklaşık bir haftadır resmi ve sivil kuruluşlara veda programlarında bulunmaktayım. Bu kapsamda İnegöl Belediye Başkanımız ve Belediye çalışanlarımızla vedalaşmak istedim” dedi.

 

Geçen hafta Perşembe günü itibari ile resmi ayrılışını yaptığını ve şu an fiilen İnegöl de bulunduğunu kaydeden Özel; “Görev yaptığım 5 yıllık süre içerisinde, adliyede yaptığımız tüm çalışmalarda bizlere gönülden destek veren, her zaman yanımızda bulunan başta Sayın Belediye Başkanımıza, tüm Belediye çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.






 

Kendisini bir İnegöl dostu, bir İnegöl sevdalısı olarak tanımlayan Özel, “Sayın Başkanımıza yaptıkları her türlü destek için teşekkür ediyorum ve Allahaısmarladık diyorum” dedi. Tüm İnegöl halkının Ramazan ayını da tebrik eden Özel, “Ramazan ayının ülkemize ve tüm insanlık âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Başkan Aktaş ise; 3 yıl Cumhuriyet Savcısı, 2 yıl Cumhuriyet Başsavcısı olarak İnegöl’de toplam 5 yıl görev yapan başsavcı Mehmet Özel’e yeni görevlerinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek başladığı konuşmasında Özel’in, bir ilin Cumhuriyet Başsavcısı olarak gidiyor olmasının kendileri adına sevindirici bir durum olduğunu kaydetti.

 

Devlet görevlerinde dönem dönem bu tip tayinlerin, değişiklik ve atamaların söz konusu olduğunu ifade eden Aktaş, “Sayın başsavcımızda zaten konudan haberdardır. İnanıyor ve ümit ediyorum ki kendileri bundan sonraki görev yıllarında inşallah çok daha önemli başarılara, çok daha önemli görevlere imza atacak.  Bu konuda kendilerinin duacısı ve destekçisi olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

 

ADLİYE İLE ALAKALI ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI

İnegöl’ün büyüyüp geliştiğini, güzelleştiğini, büyümeye paralel olarak beraberinde muhakkak suretle belirli konularda sorun ve sıkıntılarının da olduğunu belirten Aktaş, yakın zamanda adliyeyle alakalı çok önemli çalışmaların yapıldığını belirtti. Kısa bir süre öncesine kadar personel ve mekânla alakalı sıkıntıların olduğunu, bugün gelinen noktada ise müstakil bir adliye binası olduğunu ve personel sayısının ciddi artış kaydettiğini söyledi.  “Ağır Ceza Mahkememiz kuruldu.  İnşallah emniyetle alakalıda şu an projelendirme aşamasında olan çalışmalar var” diyen Aktaş, şehrin daha dinamik, alt yapısının daha güçlü olabilmesi için mobese’siyle veya diğer konuları ile beraber çalışmaların bir bir hayata geçirileceğini belirtti.

 

Atamalarla İnegöl’den iki ilçe, ikide il olmak üzere 4 tane başsavcının görev alıyor olmasının İnegöl adliyesinin ne kadar faal ve aktif olduğunun önemli göstergelerinden olduğunu vurgulayan Aktaş; “Ben çok değerli başsavcımız Mehmet Özel’e ve ailesine bu tayinin kendileri hakkında hayırlı olmasını temenni ediyorum, bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum. Onlar kendilerini nasıl ki dışarıda İnegöl gönüllüsü olarak ifade ettiler ise, bizde her zaman gerek kurum, gerek şahsım olarak her zaman yanlarında, yakınlarında ve destekçisi olacaklarımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Kendilerinden haklarını helal etmelerini istirham ediyor aynı şekilde ilçe halkımızın ve tüm İslam âleminin Ramazanı hayırlı, uğurlu olsun diyor, saygılar sunuyorum” dedi.  

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş