Emekli PTT memurları yemekte buluştu

İnegöl’de 1980 yılından bu yana çalışarak emekli olan PTT memurları, yıllar sonra bir araya gelerek gerçekleştirilen organizasyon ile yemekte buluştu.

Yayınlama: 01.06.2015
793
A+
A-

Eski PTT Memuru Lütfi Kurmacı, yapılan bu organizasyonun ardından, emekli arkadaşlarından olumlu tepkiler geldiğini ve bu buluşmanın artık geleneksel hale geleceğini ifade etti.

 

GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Emkli PTT Memuru Lütfi Kırmacı, “”Ben İnegöl PTT emekli memuruyum. Yaklaşık1980 yılından bu yana İnegöl PTT’de çalışıp emekli olan 80 arkadaşımız ile birlikte yemekte buluştuk. Bu buluşmamız ilk değil ikinci oldu. Bu buluşmaları artık geleneksel hale getirmek istiyoruz. İlk buluşmamızı Kültür Park içerisinde çay simit toplantısı olarak yaptık. İkncisi de yani bugün burada arkadaşlarımızla yemekte bir araya geldik. Arkadaşlarımızın içerisinde vefat edenler var. Bugün çalışıp da annesini, babasını, eşini kaybedenler var. Onların acılarını paylaşmak, sevinçlerine ortak olmak, adreslerini kaybetmemek için bu toplantıları sürekli hale geitrmek istiyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda istekliler. Ben de bu arkadaşlarımızın istekli halini gördükten sonra, bu organizasyonların yapılmasının yararlı olacağını düşündüm. İnşallah bundan sonra her yıl, yılda bir kere bir araya geleceğiz. Önümüzdeki sene bir piknik düşünüyoruz. Bir dernek çatısı altında olmayı düşünmüyoruz. 80’li yıllarda Postane 7/24, 365 gün açıktı. Biz 365 gün beraber çalıştığımız arkadaşlar bunlar. Birbirimizi her zaman görebiliyoruz. Şehir dışından gelen arkadaşlarımız da var. 5- 10 Yıldır birbirlerini görmeyenler vardı. Ama şu anda çok mutlu oldular” dedi.

 

ALLAH YARDIM ETSİN

Şimdiki PTT çalışanlarına kolaylıklar dileyen Kırmacı, “”Siyasi gibi olmasın ama o arkadaşlarımıza Allah yardım etsin. Sürekli bir ömür boyu devletimiz, hükümetimiz sağ olduğu sürece, o insanlar 7/24 mektup daıtacak, telgraf ve evrak taşıyacak. İnsanın geleceğini etkileyen önemli evraklar var. Bu arkadaşları taşeron firmalarda çalıştırıyorlar. Kendilerini işsiz görüyorlar. Tam işi öğrendiğinde, ayrılma ihtiyacı duyuyorlar. Gönül ister ki o arkadaşlar kadrolu olsun. İnsan yetiştirmek kolay olmuyor. 10 -12 Yılda tam mesleği öğreniyor, tam kuruma faydalı olacağı zaman, taşeron firma elemanı olduğundan dolayı kendini mutlu göremiyor. Herhangi bir yere borç yapamıyor. Yani yarın sen gelme dediği zaman, işsiz kalmakla karşı karşıya kalıyorlar” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş