Gurbetçilerden anlamlı yardım

Almanya’nın Stuttgard şehrinde ikamet eden Emiroğlu Ailesi, Almanya’da bulunan gurbetçilerle birlikte bir yardım kampanyası başlatarak 8 bin 200 TL topladı. Emiroğlu ailesi topladığı yardımları İHH İNİYAD yetkililerine teslim etti.

Yayınlama: 19.08.2014
942
A+
A-

İnternet üzerinden iletişim uygulaması WhatsApp üzerinden yardım kampanyası başlatan gurbetçi Emiroğlu Ailesi, topladığı yardımları İHH İNİYAD yetkililerine teslim etti. Bu bağlamda Elif Emiroğlu ve Baki Emiroğlu çifti yeğenleri Fatma Emiroğlu ile birlikte, Yetim ve Suriyeli ailelere 4 bin 200 TL ve Gazze için ise 4 bin TL yardımda bulundu.

 

BÜTÜN MÜSLÜMANLAR BİR VÜCUDUN ORGANLARI GİBİDİR






Konu ile ilgili İHH İNİYAD binasında açıklamalarda bulunan İHH İNİYAD Başkan Yardımcısı Burak Kılınç şunları söyledi: Yine bir bağışla ilgili toplanmış bulunuyoruz. Bu bağışın farklı bir yanı var. Almanya’dan kardeşlerimiz, Filiz Emiroğlu, Baki Emiroğlu ve yeğenleri Fatma Emiorğlu’nun, kendi özellerinde yapmış oldukları bir çalışma sonucunda, yetim aileler, Suriyeli aileler ve son günlerde gündemden düşmeyen Gazze’ye İlaç Ol Yardım Kampanyası nedeni ile buradalar. Almanya’da kendi çevrelerine yönelik yapmış oldukları bilgilendirmelerle, bir miktar para toplamışlar. Topladıkları bu yardım miktarıyla da yardıma muhtaç İnegöl’deki yetim ailelere ve Suriyeli ailelere yardım yapacaklar. Suriyeli 60 aileye yardım kumanyaları dağıtacaklar. Ayrıca da şu anda devam eden,  Gazze’ye İlaç Ol Yardım Kampanyası’na binaen de 4 bin TL bağış yaptılar. Allah kendilerinden razı olsun. Biz her zaman bunu söylüyoruz; bütün Müslümanlar bir vücudun organları gibidir. Birisine bir zarar geldiğinde, diğer organlar buna karşılık veriyor. Bu kardeşlerimiz Almanya’da yaşarken, biz ne kadar üzülüyorsak, onlarda orada o kadar üzülüyorlar. Gazze’ye özel, Türkmenistan’a özel, Arakan’a özel gösteriler yaptık. Dünya üzerindeki Müslümanları yaşadıkları zulümleri anlatmaya çalıştık. Bu bağlamda da oradaki kardeşlerimiz, Almanya’dan veya yurt dışında başka bir yerlerde, bizim çalışmalarımız gibi çalışmalar yapmaya gayret gösteriyorlar ve yapıyorlar. İletişimlerimiz devam ediyor. Buda bir örneği. Geldiler bizimle iletişime geçtiler ve bizim aracılığımız ile yardımda bulunuyorlar. Ben tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum.

 

YARDIMA MUHTAÇ İNSANLARI GÖRDÜKÇE ÇOK ÜZÜLÜYORDUK

Ben bu ilgiden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu kadar ilgi beklemiyordum. Biz Almanya’da yaşıyoruz. Sosyal medyadaki savaş videoları ve yardıma muhtaç insanları gördükçe çok üzülüyorduk. Bir şeyler yapmak istedik. Sosyal medyadan İHH’yı araştırdım. Bazı yetkililerle görüştüm ve bu yardımı başlattım. WhatsApp üzerinden tanıdıklarıma yardım mesajları gönderdim. Allah yardım etti. Herkes çevresine iletti. Böylece bu yardım miktarı toplanmış oldu.  Çok sevindim ihtiyaç sahipleri güldürebildiğimiz için. Elimizden bu kadar geliyor İnşallah daha fazla şeyler yapabiliriz.

 

ALMANYA’DAN YARDIM AMAÇLI GELDİK

İnegöl ile bağlantısından bahseden ve yardım kampanyasına başlangıç tarihi hakkında bilgi veren Filiz Emiroğlu, “İnegöl’de 3 yıl yaşadım. Ailem ve akrabalarım burada. Almanya’ya döndük sonra. Eşim Denizlili. Denizli’de de Suriyeli mültecilere kumanya yardımında da bulunduk. Yardımlarımıza ramazan ayında başladık. Ve Almanya’dan yardım amaçlı geldik 2 haftalığına” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş