“İnsanları daha içten severler”

İnegöl Belediyesi tarafından 29 Aralık 2007 tarihinde Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi, Önceleri İnegöl merkezinde faaliyetlerde bulunan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi, Büyükşehir yasasının devreye girmesiyle artık yeni mahallelerde (eski köylere) de hizmet veriyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Hayvanları sevenler, insanları daha içten severler”

Yayınlama: 15.08.2014
786
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafından 29 Aralık 2007 tarihinde Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi, artık yeni mahallelerde de hizmet verecek.

 

REHABİLİTASYON MERKEZİMİZDE 63 KÖPEK VE 42 KEDİ BARINMAKTADIR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Rehabilitasyon merkezimize hayvanlar genellikle şu sebeplerle getirilir. Bunlar köpek sahiplerinin kendi baktıkları köpekleri çeşitli nedenlerle barınağa bırakması( havlama, komşu şikayeti vs.),vatandaşların belediyeye telefon açarak yapmış olduğu ihbarlar ve belediyenin toplama ekiplerinin rutin turları esnasında görerek aldıkları köpeklerdir. Rehabilitasyon merkezimize getirilen sahipsiz hayvanlar 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu doğrultusunda tedavilerinin yapılıp, aşılanıp ve kısırlaştırılarak 15 gün içerisinde sahiplenilmediği takdirde tekrar bulundukları doğal ortama bırakılırlar. Bugüne kadar yüzlerce kedi ve köpeğin bakım, tedavi, kısırlaştırma ve kırık tedavilerinin yapıldığı barınağımızda 411 adet kedi ve köpek sahiplendirildi. Şu an rehabilitasyon merkezimizde 63 köpek ve 42 kedi barınmaktadır” dedi.

 

SOKAK HAYVANLARI HAKKINDA KARAGÖZ HACİVAT OYUNLARI SEYRETTİRDİK

Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, konuşmalarına şöyle devam etti: Önceleri İnegöl merkezine hizmet veren barınağımız, büyükşehir yasasının devreye girmesiyle artık yeni mahallelerimize (eski köylere) de hizmet vermekte. Belli bir program dâhilinde her mahallemize haftanın belli günleri hizmet vermekteyiz. Beslenmeleri günde iki öğün olarak sabah akşam, aynı zamanda barınak temizliği her gün yapılmaktadır. Barınağımıza ilave olarak, hastalıklı ve kuduz yönünden şüpheli hayvanlar için karantina bölümü yapıldı. Merkezimizde gerek operasyon, gerekse tedavi olarak günde ortalama 15-20 arası hayvana müdahale edilmektedir. Tüm bu çalışmaların dışında; Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım” sloganı ile sokaklardaki sahipsiz hayvanlar için ilk etapta 20 mahallede 24 noktaya hayvan sulukları yerleştirdik, buna ilave olarak 20 farklı noktaya daha yerleştirdiğimiz hayvan sulukları ile bu sayıyı 44’e çıkararak daha çok hayvanın bu suluklardan faydalanması sağlanıldı. Bu konudaki çalışmamız Türkiye’ye örnek olmuş ve birçok belediye bizi model almıştır. Bunun yanı sıra hayvan sevgisini anlatabilmek; onların bakım, beslenme, aşılandırma ve hastalıkları hakkında İnegöl’deki tüm ilköğretim okullarında ki öğrencilerimize eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenledik. Bazı okullarımızdaki öğrencilerimize ise sokak hayvanları hakkında Karagöz Hacivat oyunları seyrettirdik.

 

HAYVANLARI SEVENLER, İNSANLARI DAHA İÇTEN SEVERLER

Şahin konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Hayvanların korunmaya ve sevgiye ihtiyacı olan varlıklar. Onlar bizlerin dostlarıdır. Hayvanları sevenler, insanları daha içten severler. Hayvanları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim, onları sevelim, onlara yardımcı olalım. Yaralı ve hasta olanları hemen en yakın Veteriner Hekim’e, bakım merkezlerine veya kliniklere götürelim, tedavilerini yaptıralım. Hayvanlara eziyet etmeyelim, edenlere de engel olalım. Yiyeceklerimizin artıklarını çöpe değil hayvan besleyicilere verelim. Sıcak yaz günlerinde evlerimizin önlerine birer kap su koyarak onların da su ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayalım. Vatandaşlarımızın sokak hayvanları ile alakalı her türlü dilek ve şikâyetlerini 153 numaraları telefondan iletebileceklerini hatırlatıyor tüm ilçe halkımıza saygılar sunuyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş