Deha Kids geleceğe yön veriyor

Deha Kids Kreş ve Anaokulu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklaşa ‘Aile İçi Değerler’ konulu semineri Royal otelde düzenlendi.

Yayınlama: 13.05.2015
1.045
A+
A-

Deha Kids Kreş ve Anaokulu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklaşa düzenlediği ‘Aile İçi Değerler’ konulu seminere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Şevket Barca, Şube Müdür vekili Orhan Bayrak, Müdür Yardımcısı Murat Karaarslan, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan, Kaymakam Ali Akça’nın Eşi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın eşi ve Jandarma Komutanı Uğur Baş’ın Eşi ile Deha Kids Kreş ve Anaokulu öğrenci velileri katıldı

 

İNEGÖL’E HİZMET EDİYORUZ






Seminerin açılış konuşması gerçekleştiren Müdür Serap Alicik, “Bizler Deha ailesi olarak üzerimize aldığımız ağır yükün farkındayız, Çünkü biz eğitimciler sadece bir çocuk yetiştirmiyoruz, iyi bir evlat, sorumlulukların farkında bir eş,  saygın bir baba, dürüst bir işveren ve çalışkan güzel ahlaklı bir vatandaş ve Allah’a imanlı bir kul yetiştiriyoruz, yani geleceğe yön verecek nesillerin ilk temelini atıyoruz. Üzerimize aldığımız bu ağır yükün farkındalığıyla her an kendimizi yeniliyor ve her değişimi takip ediyoruz. Uzman kadromuz ve eğitim sistemimizle İnegöl’e hizmet ediyoruz” dedi.

 

YAZI VE KİTAPLARDAN ESİNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Seminerde daha sonra kürsüye gelen Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl müdür vekili Şevket Barca, “ Aile çocuğun ilk sosyal deneyimlerini kazandığı ortam olarak çocukların gelişiminde yol gösterici ve kuralları öğretici önemli role sahiptir. Dolayısıyla her konuda “ doğru ve yanlışı” aile içinde öğrenen çocuk, aile içindeki bu öğrenmeleri ile şekillenmiş bir hamurdur. Ve bu hamurdan yapılacak kekin iyi/kötü oluşundan da hamuru hazırlayan “aile” sorumludur. Ancak anne baba olarak çocuklarımıza nasıl bir eğitim vereceğimiz ve onlara nasıl davranacağımız konusunda deneyimsiz olarak yola başlıyoruz.  Bazen uyguladığımız yöntem konusunda çelişkiye düşüyoruz. Çünkü bütün diğer sanat ve meslekler öğrenildiği halde, ömrün aşağı yukarı 20 yılını kapsayan anne/baba mesleğini hiçbir okuldan öğrenmiyoruz. Dünün genç kızı ve delikanlısıyken aniden bugünün anne ve babası oluyoruz. Her şeyi bilen, bilmesi gereken, doğru hareket etmesi ve yanlış yapmaması gereken anne ve baba oluyoruz… Tabi bu rolleri kimse öğretmediğinden yine en geçerli yola yani kendi anne babalarımıza, bir yakınımıza başvurarak onları örnek almaya veya okuduğumuz yazı ve kitaplardan esinlemeye çalışıyoruz” dedi.

 

Türkiye genelinde yürütülen ‘Gönül Elçileri’ projesi hakkında Şube Müdür vekili Orhan Bayrak tarafından sinevizyon aracılığı ile seminer katılımcılarına bilgi verildi. Seminer sonunda ise Anneler günü nedeniyle Seminere katılan Annelere kokteyl düzenlendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş