Ebeveyn tutumları

İnegöl Doğa Okulları velileri, Ekim ayı veli etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Abalı tarafından verilen “Okul Başarısında Ebeveyn Tutumları” konulu konferansta bir araya geldiler.

Yayınlama: 20.10.2015
868
A+
A-

İnegöl Doğa Okulları Ekim ayı veli etkinlikleri kapsamında halen İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Osman Abalı’yı ağırladı.

 

VELİLERİN SORULARINI YANITLADI






Kendi alanında ilklere imza atan Abalı, İnegöl eğitim hayatına ilkleri getiren Doğa Okulunu tercih ederek velilere “Okul Başarısında Ebeveyn Tutumları” hakkında eğitim verdi. Eğitim sonunda soru cevap şeklinde velilerin sorularını da yanıtlayan Abalı, derslerin yanında sosyal faaliyetler açısından okulu çok beğendiğini de dile getirdi.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Bu sene içinde üç kere daha Doğa Okulunu ziyaret edecek olan Abalı’yı velileri ile buluşturmaktan gurur duyduklarını belirten Rehberlik Birimi Öğretmenlerinden Yeşim Bayburt, eğitimlerin devam edeceğini ve bu şekilde kurum olarak eğitime yeni bir soluk getireceklerini ifade etti.

 

OSMAN ABALI KİMDİR?

Çocuk ruh sağlığı, dikkat ve öğrenme bozuklukları, nörogelişimsel bozukluklar, psikofarmakoloji ve nöropsikiyatri alanında onlarca kitabı ve 100’e yakın makale ve bildirisi bulunan Abalı, birçok alanda da ilklere imza atmıştır. Dünya’da ilk “Nörogelişimsel Bozukluklar Tespit ve Yönlendirme Projesi”nin mimarıdır. Ayrıca Türkiye’de ilk çocuk istismarını önleme kitabı olan “Tehlike Varsa Haklarımız Da Var” kitabını 2013 yılında çıkarmıştır. Türkiye’nin ve dünyanın ilk özgün dikkat güçlendirme programının 2006’da öğrencilerle buluşturmuş ve buluşturmaya da devam etmektedir. Bunun yanı sıra Türkiye’nin ilk çocuk psikiyatri web sitesi olan “www.cocukaile.com”u 1999’da kurmuştur.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş