İnegöl üniversite potansiyeline sahip

İMYO Müdürü Prof. Dr. Prof. Dr. Mürsel Alper, daha önce kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelen Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’a iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette açıklamalarda bulunan Alper, ” İnegöl bir üniversiteyi kaldıracak potansiyele sahip. Zira buradan daha küçük illerde bile üniversite mevcut” dedi.

Yayınlama: 04.08.2015
1.010
A+
A-

İMYO Müdürü Prof. Dr. Prof. Dr. Mürsel Alper, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’a iade-i ziyarette bulundu.

 

ÜNİVERSİTE OLSUN DEMEKLE DE OLMUYOR






Ziyarette ilk olarak açıklamalarda bulunan İMYO Müdürü Prof. Dr. Prof. Dr. Mürsel Alper, “İade-i ziyarete gelmiş bulunuyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz bundan önce gelip, hayırlı olsun dileklerinde bulundular.  İnegöl bir üniversiteyi kaldıracak potansiyele sahip. Zira buradan daha küçük illerde bile üniversite mevcut. Bu kadar potansiyele sahip, sanayisiyle, nüfusuyla, tarımıyla büyük ölçüde yol almış bir yerde üniversite olması gerektiğini düşünüyorum.  Tabi üniversite olsun demekle de olmuyor. Şartlarını yerine getirmek gerekiyor. Binaların çevrelerinin düzenlenmesi gerekiyor. Bunlara ihtiyacı var. Biz şu anda yüksek okulun civarını tanımaya çalışıyoruz. Eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. O binaların o şekilde kalmaması lazım. Onların ya temizlenmesi, ya restore edilmesi, yani bir faaliyete sokulması gerekir. Öğretim kadrosu açısından da, fiziki açıdan da kaldırması çok zor. İnegöl’de üniversite potansiyeli var ama şu anda fiziki olarak binalar bir üniversiteyi kaldıramaz” dedi.

 

BU GÖREVE GELMELERİNDEN DOLAYI DA MEMNUNİYETİMİZİ İFADE ETTİK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Öncelikle ziyaretlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sayın müdürüm ilk İnegöl’e göreve başladığında geldiğinde, İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nun açılışı vardı malum. Güzel de bir tören olmuştu. O gün sayın müdürümüz görevlerine başladı ve bizde ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledik. Ve bu göreve gelmelerinden dolayı da memnuniyetimizi ifade ettik. Aynı şeyleri yine ifade ediyoruz”  dedi.

 

GÖNÜL İSTİYORKİ, BİR İNEGÖL ÜNİVERSİTESİ KURULSUN

Gönüllerinin üniversite kazandırılmasından yana olduklarını ifade eden Bilican, “Hocamızın da dediği gibi ilçemiz, ülkemizin yarısından fazla ilinin nüfusundan fazla. Aynı zamanda sanayi olarak, gelişmişlik olarak büyük bir potansiyele sahip… Bu kapasitede olan bir ilçede Yüksek Okulumuz olması ve son yıllarda fakültenin açılması tabi memnuniyet verici ama bir fakülte az. Yani gönül istiyor ki, bir İnegöl Üniversitesi kurulsun. Vekilimizde sağ olsun bu konuda gayretleri var. Çünkü burada kurulacak üniversiteden mezun olacak öğrencilerimizin büyük bir kısmı, burada eğitim imkânı görecekler. Bir öğrencinin burada okumayıp başka bir yerde okuması, bir aile için yük demektir. Bir bu yönden bakılmalı, bir de üniversitenin bulunduğu ilçede büyüme oluyor. O nedenle bizim de gönlümüz istiyor ki, uygun bir mekân oluşturularak burada bir üniversitemiz oluşsun” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş