İstiklâl Marşı’nı güzel okumak için yarıştılar

12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı dün saat 13.30’da Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. İstiklâl Marşı’nı Güzel Okula Yarışmasının ödüllerinin de verildiği programa ilçe protokolü ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yayınlama: 13.03.2014
2.264
A+
A-

12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Belediye Kültür Sarayı’nda yoğun katılım eşliğinde gerçekleştirildi.

 

İSTİKLÂL MARŞIMIZ SONSUZA DEK SÖYLENSİN






Program öncesi bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk şunları dile getirdi: Bugün anlamlı bir gün. İstiklâl Marşımızın kabulünün 93. yılı.  Merhum Mehmet Akif’in ölümünün de 78. yılı dolayısı ile anma programı düzenliyoruz. Bilindiği gibi İstiklâl Marşı, Türk milletinin destanıdır. İstiklâl Marşı milletimizin bağrından çıkan, okunduğu zaman kimi zaman ağlatan kimi zaman duygulandıran, kimi zaman mutluluktan havaya uçuran çok önemli bir marşımızdır. Bu marş, ülkemizin karanlıktan aydınlığa giden ve sonsuza dek bütün Türk milleti evlatlarının kalbinde yaşayacak önemli bir destan ve marştır. Bunun içindir ki bu geniş bir program düzenledik. İstiklâl Marşımızın bugün ile ilgili programını 3 bölümde sizlere izah etmek mümkün olacaktır. Birinci bölüm çocuklarımızın ödüllerini alacağı ve ilçe birincilerinin de marşları coşku ile söyleyeceği marşımızın yarışma bölümüydü. Bu 24-28 Şubat tarihleri arasında ilçemizdeki tüm ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan bir yarışmaydı. Bu yarışmalarda ilkokul 1 ve 2. sınıflardaki öğrenciler 1. kategoride, 3 ve 4. sınıflardaki öğrenciler 2. kategoride, 5 ve 6. sınıflar 3. kategoride, 7 ve 8. sınıflar 4. Kategoride, liselerdeki öğrencilerimiz ise 5. kategoride yarıştılar. Bu yarışmaları bünyesinde ilkokul ve ortaokul olan her okuldan yaklaşık 4 tane birinci katıldı 4 kategoriden. 230 öğrenci 5 gün boyunca İstiklâl Marşımızın 10 kıtasını en güzel şekilde okumaya çalıştılar. Bugün 16 öğrencimiz buraya geldi ama buraya gelemeyen 214 öğrenci de en az buraya gelen öğrenciler kadar bu marşı güzel söylediler, benimsediler, bunun mutluluğunu anladılar. Okullarda da 1.lik ile ilgili yarışmalar yapılırken onlarca öğrenci İstiklâl Marşımızın 10 kıtasını ezberledi. Dolayısı ile yaklaşık 4-5 bin civarında öğrenci marşımızı 1 aydan beri ezbere güzel okuyarak bu yarışmalara hazırlandılar. Buraya gelemeyen öğrencilerimizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Jüri ilk 16 ‘ya giren bu öğrencileri seçmekte çok zorlandı. Her biri emek, alın teri dolu bir süreç oldu. İlk 16’ya giren öğrencilerimizi ve onlarla çalışan öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. 24-28 Şubat sürecinde yapılan yarışmalardan sonra bugün burada ödül töreni düzenliyoruz. Yarışmalarda 1. olan öğrencilerimiz İstiklâl Marşımızı en güzel şekilde okumaya çalışacaklar, biz de bunları dinleyeceğiz. Daha sonra da ödül törenimiz olacaktır ve öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz. Üçüncü programımız olarak bu akşam İshakpaşa İlk ve Ortaokulu tarafından Akif’i Anma ile ilgili güzel bir programımız olacak. Gök kubbemizde ezan sesleri hiç susmasın, gök kubbemizde ay yıldızlı bayrağımız devamlı dalgalansın ve gök kubbe altında İstiklâl Marşımız sonsuza dek söylensin. Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmayı nasip etmesin.

 

HEPSİNİ TEK TEK KUTLUYORUM

İnegöl Kaymakamı Ali Akça ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Mehmet Akif’in ölümüne yakın ziyaretçileri olmuş ve ziyaretçilerinden bir tanesi ‘İstiklâl Marşı’nı bir daha yazabilir misin, daha iyisini gerçekleştirebilir misin?’ diye sormuş. Mehmet Akif hasta yatağından doğrularak diyor ki, ‘Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın’. Niye biliyor musunuz? Hatırlayın. İstiklâl Marşını 12 Mart 1921 tarihinde kabul eden 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Bu meclis aynı zamanda İstiklâl Savaşı’nı, Kurtuluş Savaşı’nı yöneten meclistir. Savaş ölüm demektir, savaş ayrılık demektir, savaş yokluk demektir. Mehmet Akif bu duası ile bu topraklarda bu sıkıntıların tekrar olmamasını arzu etmiştir. Bugün çocuklarımız İstiklâl Marşı’nın ruhunu gösterdikleri performans ile en güzel şekilde yansıttılar. Ben hepsini tek tek kutluyorum. Dereceye giren ve girmeyen tüm çocuklarımızı kutluyorum. Bu tip yarışmalar kaybedeni olmayan yarışmalardır. Bu yarışmalara katılmak başlı başına kazanmaktır. Mehmet Akif’in doğasında olduğu gibi Cenabı Hakkın bu topraklar üzerinde sonucunu her zaman yaşatmasını diliyor ve Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın.

 

ÖZELLİKLE MARŞIN İÇERİĞİNİ, SÖYLEDİKLERİNİ İYİ ANLAMAK LAZIM

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise programda yaptığı konuşmasında; “Bu program İnegöl Belediyesi’nin isteği üzerine yaklaşık 8-10 yıldır İnegöl’de her sene icra ediliyor. Bir şarkıyı 4-5 kere dinleseniz ne kadar iyi bir şarkı olursa olsun 6.’ya asla dinleyemezsiniz. Ama İstiklâl Marşı’nı defalarca dinlemenize rağmen her seferinde duygulanıyoruz, tüylerimiz diken diken oluyor. Cenabı Hak mekânını cennet eylesin, Allah ondan razı olsun böyle bir marşı bizlere teslim ettiği için. Ama özellikle marşın içeriğini, söylediklerini iyi anlamak lazım. Biz de okullarımızda bu yarışmalar vesilesi ile öğrencilerimizde böyle bir bilinç oluşturalım istedik. 230 tane kardeşimiz yarıştı ve nihayetinde ödülleri verdiğimiz kardeşlerimiz dereceye girdiler. Her çocuğumuzu dereceye girmiş kabul ediyoruz. Bu yarışmaya girmek bile bana göre büyük bir başarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Belediyesi sponsorluğunda hazırlanan ödüller ilçe protokolü tarafından dereceye giren öğrencilere takdim edildi. Yarışmada 1. kategoride birinci Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlkokulu öğrencisi E.Tuana Akyol, ikinci Akşemsettin İlkokulu öğrencisi Nisa Horoz, üçüncü Yenice Perihan Coşkun İlkokulu öğrencisi Arda Güçlü ve Çeltikçi İlkokulu öğrencisi Melike Ergin, 2. kategoride birinci Vehbi Koç İlkokulu öğrencisi Atakan Güçlü, ikinci Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlkokulu öğrencisi Neslihan Filiz, üçüncü Mezit İlkokulu öğrencisi Rabia Şen, 3. kategoride birinci Mezit İlkokulu öğrencisi Özlem Yıldız, ikinci İstaş Kentaş Ortaokulu öğrencisi Hayrunisa Şimşek, üçüncü Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Şeymanur Kılıç, 4. kategoride birinci Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu öğrencisi Fatma Zümra Uygur, ikinci M.M. Samda Ortaokulu öğrencisi Ecenur Dilmaç, üçüncü 80. Yıl Ortaokulu öğrencisi Gülsüm Güler, 5. kategoride birinci Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Mustafa Başol, ikinci Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencisi Ülkü Sema Öztürk ve üçüncü Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Atabey Aydı oldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş