Samda’da Bilim Şenliği

Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı dün yağım katılım ile birlikte törenle açıldı.

Yayınlama: 04.06.2015
973
A+
A-

Dün saat 10.00’da okulun Spor Salonunda düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Karaaslan, Ali Doğru, Hayırsever işadamı Muzaffer Samda, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

FUARIMIZIN GELENEKSEL HALE GELMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM






Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açış konuşmasının yapan Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sedat İlhan, “TÜBİTAK‘ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda fen bilimleri alanında 26, matematik alanında 3, İngilizce alanında 3 olmak üzere toplam 32 projeyi 32 öğrencimiz 5 danışman öğretmenin nezaretinde ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin, bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederim. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilir. Öğrencilerimizin zihin dünyasından bilim dünyasına birer pencere açabildiysek ne mutlu bize. Öğrenciler, biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük adımların ilk basamağı olacaktır. Uzun ve yorucu çalışmalardan sonra fuarımızı bu hale getiren sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

 

BUNDAN HERKES MEMNUN OLACAKTIR

Okulum müzik korosunun seslendirdiği türkülerin ardından bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan, İnegöl’de 101 tane okulun olduğunu belirterek, “Bu okullarımızda sene sonlarında bu şekilde proje çalışmaları sergilenmektedir. Dün de Ortaköy Ortaokulundaydık. Yılsonu olması nedeniyle mezuniyet törenleri de oluyor. Bildiğiniz gibi çağımız bilgi, teknoloji ve bilişim çağı. O halde bizler geleceğe damgasını vuracak olan öğrencilerimize bilişimi, teknolojiyi öğretmemiz gerekiyor. Biz öğrencilerimize bu fırsatı verdiğimiz zaman bakın ne kadar güzel projeler çıktığını görüyoruz. Bu çocuklar bizim gelecekte şuan da yapmakta olduğumuz tanklara, helikopterlere, uçaklara, yerli otomobilleri yeni projeler üreteceklerdir. Bunlar bizim gözbebeğimiz. Onun için okulları sevdiren bu tür projeleri yaptığımız sürece, bu çocuklarımızı okula devamlılık sağlayacağız. Ve bundan herkes memnun olacaktır. Müdürlük olarak da bu gibi projeleri destekliyoruz. 4006 TÜBİTAK projesinde emeği geçen herkes teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İSTİKBAL SİZLERDE

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Gençlerimizi önemsiyoruz. Onlar hem bizim bugünümüz hem de yarınımız. Sizler bizim için çok değerlisiniz. İstikbal sizlerde. Bugün Allah’a çok şükür kendi uçağımızı yapma gayretindeyiz. Hızlı trenimizi yapıyoruz, kendi gemilerimizi yapıyoruz. Türk tanklarını yapıyoruz. Kendi silahlarımızı, uydularımızı üretiyoruz. Ama yeterli mi, değil. Bunun için yetişmiş, donanımlı, nitelikli kişilere, yeni yeni insanlara ihtiyaç var. Bunun için çok çalışmalısınız. Bu hem sizin istikbaliniz olacak hem de ilçemizin, ülkemizin, yarınlarımızın istikbali olacaktır. Ben hepinize hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

 

Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu folklor ekibinin gösterisinin ardından kurdele kesimiyle Bilim Şenliği için öğrenciler tarafından hazırlanan projeler izlenime açıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş