Ücretli öğretmenliğe gün doğdu

2014-2015 eğitim öğretim yılı sene başı müdürler toplantısı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğretmen yetersizliğinden dolayı, 350 ila 400 arasında ücretli öğretmenin alınacağını söyledi.

Yayınlama: 12.09.2014
948
A+
A-

İshakpaşa İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda yapılan toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve çok sayıda okul müdürü katıldı.

 

ÜZERİMİZE DÜŞEN TAVIRLARI SERGİLEMEK HEPİMİZİN VAZİFESİDİR






2014-2015 eğitim öğretim yılının herkese hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Netice itibari ile hepimiz birer görev ifa ediyoruz. Bu görevlerde hiç kimse baki değildir, dünyada baki olmadığı gibi. Yer yer görev değişiklikleri oluyor, bugünlerde yaşadığımız gibi. Olacaktır da, bundan sonra da olacak. Bu hayat böyle… Sünnetullah dediğimiz Allah’ın koyduğu kanun çerçevesinde insanlar normal vazifesini yapıp bu şekilde icra edeceklerdir. Önemli olan insanın nerede olursa olsun bulunduğu yerde hayırlı hizmetler yapmasıdır. Niyet iyi olursa akıbet de hayır olur. Böyle düşünüyoruz. İnsanların bazen bazı beklentileri olabilir, karşılanmamış olabilir ama nihayetinde takdir meselesi diyerek her şeyi oluruna bırakmak ve üzerimize düşen tavırları sergilemek hepimizin vazifesidir” dedi.

 

53 BİN CİVARINDA ÖĞRENCİMİZ OLACAK

İnegöl’de okul öncesi öğrenimi gören öğrenci sayısının 5 bine ulaşmasını amaçladıklarını vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “İlçemizde resmi olarak 55 tane ilkokulumuz, 52 tane ortaokulumuz, 23 tane lisemiz, 5 tane anaokulumuz ve çeşitli okullarımızın bünyesinde anasınıflarımız mevcuttur. Öğrenci sayısına baktığımızda bu yıl örgün öğrenci dediğimiz öğrenci sayımız yaklaşık 46 bin civarındadır. Bunun içine anaokulu öğrencimiz dâhil değil. Geçtiğimiz yıl 3 bine yakın anaokulu öğrencimiz vardı. Bu yıl bu sayının artırılması için hem Bakanlığımız hem Valiliğimiz nezdinde büyük bir çaba var. Geçtiğimiz hafta bu vesile ile İzmir’de 3 günlük bir seminere çağırıldık. Bu yıl biraz daha ciddi çalışmamız gerekiyor. Bu yılki hedefimiz 5 bin öğrenci. O nedenle okul öncesi öğrenci kayıtları devam ettiğinden bu sayının içerisinde o yoktur. Açık lise ve açık ortaokul öğrenci sayılarımız da yoktur. Geçtiğimiz sene yaklaşık 5 bin civarında açık lise ve açık ortaokul öğrencimiz vardır. Bu demektir ki bu yıl anaokulu ve açık ortaokul ile liseyi de katarsak 53 bin civarında öğrencimiz olacak” diye konuştu.

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER ALINACAK

Resmi okullardaki öğretmen kadrosu ile ilgili konuşan Bilican, “Bu gün itibari ile öğretmenlerimizden özür grubuna bağlı sonradan iller arası tayinleri çıkanlar, gidenler, gelenler var. Daha tam net olmasa bile ortalama 2 bin 200 civarında kadrolu öğretmenimiz mevcut. Bakanlığımız yeni atama duyurusu yaptı. Türkiye genelinde alınacak 40 bin öğretmenden Bursa’ya 240 tane gibi çok az bir rakam verilmiş. Buradan bize 36 tane kontenjan verilmiş. Bu da bizim ilçemize göre çok cüzi bir rakam. Ben ildeki yetkililer ile görüştüm. Bakanlıktan gelen talimata göre öncelikli olarak 3. ve 4. hizmet bölgelerindeki okullara kontenjan verileceği belirtilmiş. Bize ancak bu kadar düşmüş. Bizim öğretmen açığımız çok. Yeni açılan okullarımız var. Çok yazdık çizdik ama ancak o kadar. Bundan sonrasını her zaman yaptığımız gibi ücretli öğretmen arkadaşlarımız ile bu dersleri doldurmaya çalışacağız. Bu çalışmalar sürüyor. Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi de bu. Yaklaşık 350-400 civarında bir ücretli öğretmen görevlendirmesi yapacağız. Özel okullarımızı da saydığımızda toplam 3 bin civarında eğitim kadromuzla, öğretmenimizle, idarecimizle 2014-2015 eğitim öğretim yılını sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİLİYOR

Bu yılın hem Türkiye genelinde hem de İnegöl genelinde zor bir süreçten geçildiğini aktaran Bilican, “Hem bu idareci sirkülâsyonu, değişimler ve ilçemizde yeni okulların açılması, eğitim kampusumuzdaki yeni okullar, şehrimizin değişik yerlerindeki yeni okullar… Bunlar hepsi kendine göre gayret gerektiren birimler. Dolayısı ile hem bu yeni okullarda ki kampusu takdir edersiniz ki artık başlı başına özveri gerektiren ama bazı noktalarda bizi de aşan sorunları olan bir uğraş alanımız. İnşallah hep beraber el birliği içerisinde bunların üstesinden geliriz. Neticede bu hizmet yarıda kalmaz. O nedenle bizim bu yıl diğer yıllara göre daha fazla çalışmamız icap edecek. Bizim eğitimdeki genel fotoğrafımız bu. Yani 53 bin civarında öğrencimiz, 3 bin civarındaki öğretmenimiz, idarecimiz ve de yaklaşık 140 küsur civarında eğitim kurumumuz ile eğitim öğretime devam edeceğiz. Yolumuz açık olsun, Allah her şeyi hayırlısı ile hitabına erdirmeyi nasip eylesin” şeklinde konuştu.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş