7 bin 920 İnegöllüye 4 milyonluk doğum yardımı

İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi’nden doğum yardımı alan kişi sayıları ve verilen yardım miktarları belli oldu. Buna göre 2016 yılı Ağustos ayından, 2018 yılı Haziran Ayı’na kadar 7 bin 920 kişiye toplam 3 milyon 960 bin TL doğum yardımı yapıldı.

Yayınlama: 20.06.2018
769
A+
A-

İnegöl  Sosyal Hizmet Merkezi’nden doğum yardımı alan İnegöllü sayısı ve yardım miktarları belli oldu. 2016 yılı Ağustos ayından, 2018 yılı Haziran Ayı’na kadar 7 bin 920 kişiye toplam 3 milyon 960 bin TL doğum yardımı yapıldı.

 

Her yıl artarak devam eden doğum yardımları kapsamında, sadece 2018 yılı başından Haziran ayına kadar toplam 2 bin 170 İnegöllüye, 1 milyon 85 bin TL destek verildi.






 

DOĞUM PARASI ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR ?

Süt parası için doğum yapan kişinin kendisinin veya eşinin SSK veya Bağ-Kur’lu olması ve en az 120 gün prim ödemiş olması gerekiyor.

 

Kadına 15 Mayıs 2015’ten sonra doğan ilk çocuk için 300, ikinci çocuk ta 400, üçüncü çocukta 600 TL doğum yardımı yapılır.

 

KİMLER DOĞUM YARDIMI ALABİLİR?

Doğum yardımından Türk vatandaşları ve mavi kartlılar yararlanabilirler. Annenin ya da babanın veya her ikisinin Türk vatandaşı olması halinde doğum yardımından yararlanmak mümkündür. Dolayısıyla yalnızca annenin Türk vatandaşı olması halinde doğum yardımından yararlanılabileceği gibi, yalnızca babanın Türk vatandaşı olması halinde de doğum yardımından yararlanılabilir.

 

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR ?

Yardım için başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak. Başvuru yaparken yeni doğan çocuğun nüfus cüzdanı yanınızda olmalı. Anne ya da baba çocuğun TC kimlik numarasıyla isterse Aile Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden de başvuru yapabilir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş