‘BUDAMA’ SEKTöR HALiNE GELDi

İnegöl’de meyvecilik ile uğraşan çiftçiler, meyve ağaçlarındaki verimi arttırmak için budama çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal kesimlerdeki budamanın Mart ayının sonuna kadar süreceğini belirten İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ” Budama da artık ilçemizde bir sektör haline geldi” dedi.

Yayınlama: 13.02.2019
892
A+
A-

İnegöl’de meyve yetiştiriciliği ile uğraşan çiftçiler, çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal kesimlerde budama işlemi Kasım ayında başlarken, Mart ayının sonuna kadar budama işleminin aralıklarla sürdüğü ifade edildi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Budamaya Kasım ayında başlıyoruz. Mart ayının sonuna kadar devam ediyoruz. Budamadaki amacımız meyvenin daha iyi olması. Budanan ağaç daha iyi meyve verir eğer, budanmayan ağacın hem meyvesi ufak olur hem de ağaç çabuk kuruma yapar” dedi.






 

Çelik, Sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “İsteyen kendi bahçesini budamasını yapıyor. Büyük bahçelere sahip olanlar ise yevmiye usulü adam tutuyor. İlçe Tarım Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odamızın ortaklığında düzenlediğimiz ‘Budama Kursları’, üreticinin sadece kendi bahçesini budamasıyla kalmıyor, günlük 110-120 TL arasında yevmiye çalışarak ek gelir sağlıyor. Yaptığımız çalışmaların faydasını görmek bizleri muylu ediyor. Budama da artık ilçemizde bir sektör haline geldi. İnegöl’deki bazı çiftçilerimiz hem İnegöl’de hem de farklı il ve ilçelere giderek budama yapıyor”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş