ÇiFTÇiLERi SEViNDiREN AÇIKLAMA GELDi; ‘TAMAMEN DEDiKODU’

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, kar yağışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnegöllü çiftçilerin tedirgin olmaması gerektiğini belirten Çelik, İnegöl merkezine kar yağmamasından dolayı çiftçilerin zor günler geçireceğine yönelik çıkan dedikoduların asılsız olduğunu belirtti.

Yayınlama: 09.02.2020
671
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalar yaptıklarını ve İnegöl merkezinde kar olmadığı için çiftçilerin zor günler geçireceğine yönelik çıkan dedikoduların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sezai Çelik, “Öncelikle yağan kar İnegöl’deki herkesi sevindirmiş oldu. Uzun zamandır şehir merkezinde kar bekleniyordu ama nasip olmamıştı son iki güne kadar. İnegöl ve çevresinde araştırmalarımız oldu. Özellikle ağaçlarda çiçek açma olayları oldu. Bunların genel nedeni hastalık. Hastalık olunca çiçek açar ağaç, yoksa 4 günlük sıcaklık ile ağaçlar çiçek açmaz” dedi.






 

Sözlerine devam eden Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Dediğimiz gibi İnegöl ve kırsal kesimlerde çiftçi kardeşlerimiz ile sürekli irtibat halindeyiz. Son günlerde özellikle şehir merkezine kar yağmamasından dolayı, bu senenin çok kurak geçeceği gibi iddialar ortaya atıldı. Öncelikle şunu belirteyim ki böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü yaptığımız araştırmalar neticesinde dağlarımızda kar yağışı üst seviyede. Ve lodos olmadığından dolayı da bu karların erimediğini biliyoruz. Lodosun olmaması çiftçilerimiz için çok güzel bir durum. Lodos birden karı eritirken, lodosun olmaması karın yeniş zaman dilimi içerisinde erimesini sağlayacak. Yani söz konusu kuraklık tamamen dedikodu diyebilirim”

 

Havaların soğuk devam etmesinin en büyük temennileri olduğunu belirten Çelik, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “İnşallah lodos olmaz ve havalar soğuk bir şekilde kış aylarını atlatırız. Havaların soğuk olarak devam etmesinden yanayız. İklim değişiklikleri çiftçileri sıkıntıya sokuyor. İklimlerin kendi değerlerinde devam etmesi en büyük temennimiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş