Donji Vakuf halkı Osmanlı’ya böyle sahip çıkıyor

Yayınlama: 16.12.2022
288
A+
A-

İnegöl’ün kardeş şehirlerinden biri olan Bosna Hersek’in Donji Vakuf şehri halkının, bölgede bulunan Osmanlı mirasını koruma içgüdüleri hem hüzünlendiriyor hem de sevindiriyor.

Bosna-Hersek’in Bosna-Hersek Federasyonu’nda Merkez Bosna Kantonu’na bağlı bir şehir olan ve isminin Aşağı Vakıf anlamına gelen Donji Vakuf Şehri, İnegöl’ün kardeş şehirlerinden biri.

Yıllar önce İnegöl ile Donji Vakuf arasındaki kardeşlik özellikle Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bölgedeki insani ihtiyaçlara kulak vermesi ve iş insanlarının desteği ile hizmet götürmesi, iki şehir arasındaki bağları iyice kuvvetlendirdi.






Bölgede bulunan Osmanlı İmparatorluğu’na ait izleri hemen hemen Balkanların tamamında olduğu gibi Donji Vakuf şehrinde de görmek mümkün. Şehir merkezinde bulunan saat kulesi, Prusac’ta bulunan yıkılmış Osmanlı kalesi ve en önemlisi ise Boşnakların Müslüman olmasına vesile olan Manisa Akhisarlı Allah dostu Ayvaz Dede, gönül köprülerinin kurulmasında önemli etkenlerden olmuş.

Şehrin merkezinde bulunan Donji Vakuf Saat Kulesi, Osmanlı döneminde inşa edilmiş. Kule 4 kez yıkılmaya yüz tutması nedeni ile hüzünlenen Donji Vakuf halkı, imece usulü ile bu kuleyi 4 kez onarmış. Osmanlı eseri olduğu için bölgede ayakta kalması için uğraş veren şehir halkının bu düşünceli tavrı, bölgeyi ziyaret eden İnegöllüler tarafından da takdirle karşılanıyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş