İnegöl’de 3 köyün yaklaşık 35 yıllık özlemi sona erdi

Yayınlama: 18.04.2023
750
A+
A-

Devlet Su İşleri, İnegöl’e bağlı 3 kırsal mahalle arazisini sulayacak; Olukman Tekke Barajı’nı tamamladı. Yaklaşık 35 yıllık su özlemi çeken Tekke, Olukman ve Bayramşah mahallelerinde 1640 dekar tarım arazisi suya kavuştu. Daha önce açıklanan rakama göre suya kavuşacak olan bu tarım arazilerinden yetişecek ürünlerin 5 milyon 16 bin lira gelir artışı hedefleniyor.

Olukman, Tekke ve Bayramşah kırsal mahallelerine ait 1.550 dekar tarım arazisini sulama kapasitesine sahip, Temelden 24,50 metre yükseklikte, 439.000 m³ depolama hacimli, 146,60 metre kret uzunluğunda kil çekirdekli homojen dolgu tipinde inşa edilen ‘Olukman Tekke Barajı’ tamamlandı

İnegöl’e bağlı kırsal Tekke, Olukman ve Bayramşah mahallesi sakinlerinin yıllardır özlemini çektikleri sulama suyuna kavuştu. Devlet Su İşleri tarafından yapım çalışmalarına uzun süre önce başlanan ve pandemi nedeni ile bir süre aksayan çalışmalar tamamlandı.






Barajın tamamlanmasının ardından ise tarım arazilerine borular yerleştirilerek suyun toprakla buluşması sağlandı. Bu süreçte önemli rol üstelenen Tekke Mahallesi Muhtarı Selami Koşucu ise, barajın tamamlanmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulundu.

YAKLAŞIK 30-35 YILDIR BU ÖZLEMİ ÇEKİYORDUK

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’a teşekkür eden ve bu süreçte kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden Selami Koşucu, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle AK Parti Bursa Milletvekilimiz sayın Zafer Işık’a teşekkür ediyorum. Kendilerinin de desteği ile artık 3 köy sulama suyuna kavuştu. Allah razı olsun. Bizler yaklaşık 30-35 yıldır bu özlemi çekiyorduk. Daha önce yanılmıyorsam 30 yıl önce bizlere bir söz verilmişti baraj yapılacağına dair. Ama bir türlü olmadı ve çok şükür şimdi artık bu beklentimiz de karşılanmış oldu”

VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ TOPRAKLA BULUŞTU

Su olmaması nedeni ile geçmişte kuru tarım yapabildiklerini belirten Koşucu,

“Su olmamasından dolayı mecburi olarak kuru tarım yapıyorduk. Çünkü sulama imkânımız yoktu. Ama sulama sistemine geçtiğimizden dolayı hayvanlarımız için mısır ekebileceğiz, ayçiçeği ekebiliriz, domates, biber, patates ekebiliriz. Ben burada ektim, çok güzel patates oluyor. Yani sulanabilir bütün ürünleri ekebiliriz, çünkü arazimizde yetişebilir. Tamamen gübresiz yetişiyor bunlar. Yani ovada şu anda dönemde atılıyor 75 kilo gübre, bizde 10 kilo gübre ile bu ürünleri alabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

RABBİM DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

Olukman Tekke Barajı’nın hem 3 mahalleye hem de ilçemize hayırlı olması temennisinde bulunan Koşucu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Rabbim devletimize zeval vermesin. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 3 köyünde yıllar önceden beklediği beklenti karşılanmış oldu. Artık bu anlamda mutluyuz. İnşallah yetiştireceğimiz ürünlerle de bizler ekonomiye destek olacağız. Ben tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş