İnegöllü askerden örnek hareket

İnegöllü asker Anıl Çiçek’in kök hücre bağışı hikayesi, İnegöllü vatandaşları duygulandırdı. Kızılay’a verdiği kök hücre örneğinin ardından askere giden Anıl Çiçek, bir lösemi hastasının hayata tutunması için Sağlık Bakanlığı’ndan özel izinle birliğinden ayrılarak, kök hücre bağışından bulundu.

Yayınlama: 12.02.2018
595
A+
A-

 

İnegöllü asker Anıl Çiçek, İnegöl’de Kızılay’a kök hücre örneği bağışında bulundu. Anıl, bağışın ardından askere gitti. Burdur’da acemi birliği görevini tamamlamak üzere olan Çiçek, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen telefon ile bir lösemi hastasının kendisine acil ihtiyacı olduğunu, bu nedenle Ankara’ya gelmesi gerektiği öğrendi.

 






Konunun devamı ile ilgili açıklamalarda bulunan Anıl Çiçek, gazetemize yaptığı özel açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlar beni aradı. Daha sonra benim Ankara’ya gelmemi söylediler. Birliğimden özel izin alındı. Bana bilet gönderildi ve Ankara’ya geldim. Lösemi hastası vatandaşımızın aciliyetinden dolayı, çok hızlı hareket etmemiz lazımdı. Hastanede tapılan tetkiklerin ardından tekrar Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından birliğime bırakıldım” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin kendisi ile yakından ilgilendiğini ifade eden Çiçek, “Kök hücre bağışında bulunduk. O kardeşimiz için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Allah nasip ederde o kardeşimiz kurtulursa, Sağlık Bakanlığı tarafından tarafıma bilgi verilecek” dedi.

 

Anıl Çiçek, aile ile tanışmadığını ve tanışmak da istemediğini belirterek, “Aile ile 2 yıl sonra tanışabileceğimi söylediler. Bende tanışmak istemediğimi yetkililere ilettim. Bir mahcubiyet olsun istemiyorum. Eğer hastamız Allah’ın izni ile kurtulursa ve onlarla tanışırsam, benim karşımda mahcup duruma düşmelerini istemediğimden dolayı tanışmak istemedim” dedi.

 

Anıl Çiçek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Kök hücre örneği vermeye dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü insanın insana her zaman ihtiyacı olur ki, yarın bizim de başka birine kesinlikle ihtiyacımız olacaktır. Bu nedenle de vatandaşlarımızın özellikle bu konulara dikkat etmeleri gerekiyor. Bir hayat kurtarmaya vesile olmak bence çok güzel olur. Bu bilinç ile hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. İnegöllü vatandaşlarımıza çok selam söylüyorum. Allah’a emanet olun” 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş