KULACA KOOPERATİFİ ÜLKE GENELİNDE İLK 5 İÇİNDE

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, Türkiye genelinde ilk 5’e girecek seviyeye geldiklerin ifade ederek, “Ülke geneline ürün gönderiyoruz. Hollanda’ya acı biber salçası ihracatı yapıyoruz. Bu ihracattan 1 milyon dolarlık gelir elde ediyoruz” dedi.

Yayınlama: 18.10.2019
702
A+
A-

Kooperatif Başkanı  Ahmet Uğur, kooperatifin işlevi ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

 

Uğur, Türkiye ekonomisine önemli bir katkıda bulunduklarını belirterek, “Ülke geneline ürün gönderiyoruz. Hollanda’ya acı biber salçası ihracatı yapıyoruz. Bu ihracattan 1 milyon dolarlık gelir elde ediyoruz. Kadın istihdamına önem veriyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.






 

Uğur, Avrupa Birliği (AB) standartlarında sürdürebilir tarım çiftçi sertifikasını almak için çalışma yürüttüklerini aktardı.

 

Uğur, şöyle  devam etti: “Ham maddeyi bölgemizden temin ediyoruz. İstikrarlı bir fiyat politikamız var. Bu yıl için yılbaşında domates için kilogram başına 50 kuruş fiyat belirlemiştik. Sezon sonuna kadar bu fiyattan aldık. Bu da üretici için güvenilir bir olaydır. Fiyat istikrarı için sözleşmeli tarımın önemi büyüktür. Hollandalılar 15 yıl önce aracı vasıtasıyla bize ulaştılar. Onların isteğine uygun kriterlerde acı biber salçası ürettik. Daha sonra aracı firmayı ortadan kaldırdık. Hollandalı şirket yetkilileriyle doğrudan muhatap olduk. 65 tonla başladığımız ihracatı bin tona kadar çıkardık. Eğer bu yıl için kırağı geç düşerse bin tonun üzerine çıkarırız. 1 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Bu da bir kooperatifin ülkeye kattığı önemli bir katkıdır”

 

Ahmet Uğur, Hollanda’nın önemli oranda biber üretmemesine rağmen biber salçası ihracatında dünya ikincisi olduğunu belirtti. Bu durumun, Hollandalıların transit ticareti iyi yaptığını gösterdiğini vurgulayan Uğur, “Zamanında dünya piyasasını ele geçirmişler. Bizden yarı mamul aldığı ürünü değerlendirip küçük paketlerle dünyaya satıyorlar. Biz şu an bu işin çıraklığını yapıyoruz. İnşallah bu gidişle biz de işin ustalığını yaparız, ilerleyen zamanlarda kendi markamızla dünya piyasasına gireriz. Pazar yakalamak, pazarı elde tutmak oldukça zordur ama ülkemiz gelişiyor önümüzdeki yıllardan ümitliyiz.” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş