Kulakların pası silindi

İNESMEK Sergi açılışı nedeniyle, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Şef Rıdvan Sayın yönetiminde konser düzenlendi.

Yayınlama: 20.06.2014
912
A+
A-

Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Şef Rıdvan Sayın yönetiminde Heykel önünde İNESMEK Sergi açılışı dolayısıyla sahne aldı.

 

İZLEYİCİLER DE EŞLİK ETTİ






Programına Trabzon/Maçka yöresine ait ‘Divane aşık gibi de dolanırım yollarda’ adlı türkü ile başlayan koro daha sonra İstanbul yöresine ait ‘Gemilerde talim var bahriyeli yârim var’ı okudu. Şef Rıdvan Sayın’ın ‘Söyleyemedim’ adlı eseri seslendirmesinin ardından koro Orta Anadolu yöresine ait ‘Entarisi dımdım yar gelir diye umdum yar’ı izleyicilerle birlikte okudu. Ardından solist Mustafa Küskü, Muş yöresine ait ‘Mektebin bacaları’ adlı türküyü okudu.

 

‘Sevda olmasaydı da gönüle dolmasaydı’ ve ‘Aman arpa buğday daneler’ türkülerinin ardından Gaziantep yöresine ait ‘Bahçalarda mor meni verem ettin sen beni’ ve Zonguldak yöresine ait ‘Karadır kaşların ferman yazdırır’ eserleriyle program sürdü. 

 

ŞÜKRÜ KAPLAN DA EŞLİK ETTİ

Koro Ankara yöresine ait ‘Suya gider allı gelin has gelin’ türküsünü seslendirmesinin ardından; Bursa yöresine ait  ‘Zeytinyağlı yiyemem aman basmada fistan giyemem aman’ türküsüne Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan da eşlik etti. Solist Tuğba Acar, Trakya yöresine ait ‘Arda boylarında kırmızı erik’ adlı türküyü okurken; Şef Rıdvan Sayın’ın seslendirdiği türkü sonrası program birbirine bağlı iki Ankara türküsü ile son buldu.

 

KONSERLER RAMAZAN AYINDA DEVAM EDECEK

Konser sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “ Türk Müziği Koromuz bünyesinde barındırdığı; T.H.M Korosu, T.H.M Gençlik Korosu, T.S.M Korosu, T.S.M Gençlik Korosu, Tasavvuf Korosu ve Çocuk Korosuyla birçok başarılı konsere imza atmıştır. Bunun yanı sıra yine kültür sanat faaliyetlerimiz kapsamında Bağlama,  Keman,  Gitar,  Ney,  Klarnet ve Ritim kurslarımızı gerçekleştirmekteyiz. İnegöl Belediyesi bünyesindeki koro çalışmalarına katılmak isteyenler Gençlik Merkezindeki Türk Müziği Korosu’na gelip kayıt yaptırabilirler. Bizler her sene Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bilgisi dâhilinde, Lise 1 ve 2. sınıf öğrencilerini tarayarak bu korolarımızı oluşturmaktayız. Gençlik korolarımız, gençlerimize kendi öz müziğimizi sevdirmek ve öğretmek amacıyla kurulup, gençlerin ses ve diyafram gelişmelerine faydalı olmak, aynı zamanda öz güvenlerini geliştirme amacını taşımaktadır. Hafta sonları öğrencilerin derslerini etkilemeyecek şekilde Kasım ayından bu yana çalışmaları devam eden Gençlik Korolarımız her yıl, 19 Mayıs etkinliği çerçevesinde verdikleri konserler ile çalışmalarını sonlandırmaktalar. İnegöl Belediyesi Türk Müziği Koromuz geçtiğimiz Nisan ayında enstrüman kursları ara konseri, kutlu doğum haftası nedeniyle Tasavvuf Müziği Konseri, 23 Nisan dolayısıyla Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu Konseri, yine Mayıs ayında Türk Halk Müziği konseri, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Gençlik Korolarının verdiği konserle İnegöllülerle buluştu. Dün akşam 3. İnesmek Genel Sergimiz münasebetiyle TSM Gençlik Koromuz sizlerle birlikte oldu. Bu akşam ise THM Gençlik Koromuz sizlerle buluşuyor. Perşembe akşamı ise İNESMEK kursiyerlerimizin defilesi sizler için yine burada gerçekleştirilecek. Ramazan ayında İnşallah yine Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Koromuz sizlerle birlikte olacak. İnşallah aksilik bir olmazsa İsmail Coşar hocamızda Ramazan ayındaki Tasavvuf koromuzun konserinde bizlerle birlikte olacaklar. Şef Rıdvan Sayın yönetiminde tek bölüm halinde gerçekleştireceğimiz konserimizde Türk Halk Müziği Gençlik Koromuz, birbirinden güzel eserlerden oluşan bir repertuarı bu gece sizler için hazırladı. Tam bir şölen havasında geçecek konserimizde sizlere iyi eğlenceler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş