AKTAŞ İSTANBUL’DAKİ İNEGÖLLÜLERİN KONUĞU OLDU

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İstanbul İnegöl Dayanışma Derneği’nin belirli aralıklarla düzenlediği simitli Pazar kahvaltısının konuğu oldu. Eski İnegöl ve yeni İnegöl’ün konuşulduğu dost meclisi sonrası İstanbul’da yaşayan İnegöl’ün eski Belediye Başkanı Kemal Özkan da evinde ziyaret edildi.

Yayınlama: 29.11.2016
1.187
A+
A-

İstanbul’da yaşayan İnegöllülerin kurduğu İstanbul İnegöl Dayanışma Derneği, belirli aralıklarla düzenlediği simitli Pazar kahvaltılarında 27 Kasım Pazar günü Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bazı meclis üyelerini konuk etti. İnegöl’den isimlerin de katıldığı simitli Pazar kahvaltısı, Derneğin Maltepe’deki binasında gerçekleştirildi. Yaklaşık 70 kişinin bulunduğu kahvaltıda eski İnegöl’den uzun uzun bahsedilirken, simitle birlikte yapılan kahvaltı sonrası da dernek lokalinde yine İnegöl’e dair sohbetler edildi.

 

HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI İNEGÖL






Kahvaltı sonrası İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan sinevizyon İstanbul’daki hemşerilerimize izletildi. Maltepe Kent Konseyi Başkanı Ozan Demir’in de katıldığı kahvaltı programında bir konuşma yapan İstanbul İnegöl Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şakir Ünlü, “Başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere İnegöl’den gelen dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Burada İnegöl ile ilgili sohbetimiz olacak. Zaten hepimizin ortak paydası İnegöl. İnegöl ile ilgili neler yapabiliriz, ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz bunun derdindeyiz. Derneğimiz çok eski bir dernek ancak faaliyetlerimiz kısır kalıyor. Bugün Başkanımız da bize İnegöl’ü anlatacak. Bizler belki 40 bin 50 bin nüfuslu bir şehir bırakıp geldik ama şuanda İnegöl 250 bin nüfuslu bir şehir” dedi.

 

“BURASI ORTAK DEĞERLERDE BİR PAYLAŞIM YERİ”

Mehmet Şakir Ünlü’nün ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bir konuşma yaptı. Daha önce 2008 yılında İstanbul İnegöl Dayanışma Derneği’ne geldiğini hatırlatan Aktaş, “8 buçuk yıl gibi bir zaman geçti. Yine samimi bir ortamda eski İnegöl’ü konuşmuştuk. Tabi İnegöl’de, İstanbul’da ve Türkiye’de 8 buçuk yılda çok şeyler değişti. Baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakmak önemli olan. Bu dostluklar, arkadaşlıklar maddiyatla asla değişilmeyecek asla da geri getirilemeyecek olgular. Burada siyaset yok, burada herhangi bir fraksiyon yok. Herkesin kendine göre bir siyasi anlayışı olabilir, görüşü olabilir, benimsediği veya benimsemediği konular olabilir. Ama burası gerçekten ortak değerde bir paylaşım yeri” diye konuştu.

 

“İNEGÖL BİZİM HERŞEYİMİZ”

“Bülbülü altın kafese koymuşlar, ah yuvam vah yuvam demiş” sözünü anımsatarak konuşmasını sürdüren Aktaş, “Biz belki son yıllarda “Bu İnegöl artık çekilmiyor. Sokağı caddesi çok karıştı, eski İnegöl nerede” desek de, böyle bir beğenmemezlik içerisine girsek de İnegöl bizim her şeyimiz. Ben Hakkari hariç Türkiye’nin tüm şehirlerini gezdim pazarlamacı kökenli olduğum için. 50’den fazla ülke gezdim. Ama her yurt dışına çıkışımda ülkemi, her şehir dışına çıkışımda İnegöl’ü daha çok seviyorum” ifadelerinde bulundu.

 

“SILAYI RAHİM YAPMAKTA FAYDA VAR”

Konuşması sırasında İstanbul’daki hemşerilerine İnegöl’e gelip gitmeleri yönünde çağrıda da bulunan Aktaş, şöyle konuştu: “Benim acizane tavsiyem, lütfen İnegöl ile irtibatlarınızı kesmeyin. Artık belki sizleri direk bağlayan çok fazla unsur olmayabilir ama gidip gelmekte, sılayı rahim yapmakta, eşi dostu dolaşmakta, aramakta, sormakta fayda var. Artık ulaşımlar da eskisi gibi değil daha kolay. Senede birkaç kez de olsa gidip gelmekte fayda var. Şunu da söyleyeyim, geldiğinizde belki eski İnegöl’ü de çok fazla göremeyebilirsiniz. Bu hayatın bir gerçeği. Bu değişim ve dönüşüm kaçınılmaz bir gerçek. Keşke her şey eskisi gibi olsa falan diyemiyoruz. Her şeyin eskisi gibi durması mümkün değil. Ama bunlar bizim değerlerimizse, burası bizim memleketimizse sahip çıkmaz lazım.”

 

Başkan Aktaş, İnegöl hakkında bilgiler vererek sürdürdüğü konuşmasında “İnegöl’ün nüfusu her yıl 8-9 bin civarında artıyor. Bir önceki nüfusumuz 242 bindi. 7 bin arttı. 2014 yılında yeni yasayla İnegöl Büyükşehir’e bağlandı. Yatırımlar da devam ediyor. Özellikle Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi mobilyada ölçeği arttırdı” dedi.

 

HEMŞERİLERİNE DOSTUM’U TANITTI

Son olarak İnegöl Belediyesi’nin mega projelerinden biri olan DOSTUM hakkında bilgi veren Aktaş, “İnegöl; mobilya, köfte, kaplıca, Oylat ve belirli özelliklerle beraber yaklaşık 1 buçuk yıldır da DOSTUM projesi üzerinde çalışıyoruz. Doğa Sporları ve Turizm Merkezi. Aslında üst başlığımız turizm. Biz yıllarca İnegöl’ün mobilyayla yattık mobilyayla kalktık. Mobilya sanayi gelişti geçen yıl 360 milyon dolar ihracat yapıldı. Biraz sektörel çeşitliliğe de gitmek lazım. Turizm dünyada gelişe bir alan. Özellikle yaşlılık turizmi, doğa turizmi çok ciddi ilgi görüyor. Oylat’ta bazı değişikliklere gittik. Artık kömür yakmıyoruz sıcak suyla Oylat’ı ısıtıyoruz. Hibrit sistemle atıl sıcak sudan aldığımız sıcaklıkla Oylat’ı ısıtıyoruz. Aynı zamanda enerji de üretiyoruz. Burada genel anlamda söylemek istediğim turizm başlığı. DOSTUM’da da 12 tane branş var. Bunların içinde özellikle sivil havacılık ve yamaç paraşütü var. Bu projeyle birlikte biz dedik ki İnegöl köftesi, mobilyası gibi pilotlarıyla da meşhur olacak. Çok pilot yetiştireceğiz dedik. Şimdi bir turizm tanıtma platformu oluşturacağız. İnegöl’ü bu manada bir çekim merkezi haline getirebilir miyiz onun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Aktaş, İnegöl için büyük önem arz eden yeni belediye binası ve meydan projesinden de bahsetti.

 

Dernek binasındaki kahvaltı programı sonrası Başkan Aktaş, katılımcılara İnegöl’den götürdüğü hediyeleri takdim etti.

 

İNEGÖL’ÜN YAŞAYAN EN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI EVİNDE ZİYARET EDİLDİ

Dernek lokalindeki buluşma ve kahvaltının ardından Başkan Aktaş, dernek yöneticileri ile birlikte İnegöl’de 1955-57 ve 1959-60 yıllarında Belediye Başkanlığı yapmış olan Kemal Özkan’ı İstanbul’daki evinde ziyaret ettiler. Kemal Özkan’ın doğum gününe denk gelen ziyarette, eski Belediye Başkanına doğum günü sürprizi de yapıldı. Kemal Özkan Başkan Aktaş’ı ve beraberindekileri karşısında görünce duygu dolu anlar yaşadı. İnegöl’ün yaşayan en eski Belediye Başkanı olan Kemal Özkan, ziyaret sırasındaki sohbetiyle İnegöl’ü halen çok yakından takip ettiğini de gösterdi. İnegöl Belediyesi’nin projelerini anlatan Özkan, özellikle yeni belediye binası ve meydan projesini yakından takip ettiğini kaydetti.

 

HABER: KURUM BÜLTENİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş